Kod škole u Zagrebu osvanuli natpisi mržnje

Pozivanje na mržnju kažnjivo zatvorom

Pokraj Osnovne škole Savski Gaj osvanule su poruke mržnje, ustaškog i nacističkog znakovlja, kao i poruke gdje se spominje saborski zastupnik Milorad Pupovac.

– Nije u redu, gledam na to kao na nedovoljan odgoj djece. Mislim da Grad Zagreb mora nešto napraviti po tom pitanju, preporučujem slanjem redara koji će sprječavati takve poruke- izjavila je zabrinuta gospođa koja i sama živi u blizini Osnovne škole Savski Gaj.

– Mislim da ovo nema nikakvog smisla, pogotovo zato što se nalazi u blizini škole gdje svakim danom prolazi više od stotinu djece i slažemo se s gospođom, mislimo da je vrijeme da se netko pobrine za ove mlade ljude koji su ovo napisali. Natpisi nemaju nikakvog smisla! – nadovezivali su se i ostali promatrači natpisa.

Još uvijek nepoznati počinitelji, prekrili su zidove i ulaz u pothodnik kod škole ustaškim i nacističkim znakovljem, simbolima Dinama i neprimjerenim tekstom. Ovakvi se natpisi prema Kaznenom zakonu smatraju jednim oblikom pozivanja na mržnju, a taj je čin u Republici Hrvatskoj kažnjiv zatvorskom kaznom do 3 godine.