KK Cedevita želi ostaviti što bolji dojam u Europi

Autor: Boris Matijašević 11/10/2009 12:07

Nakon odlične igre i pobjede nad Crvenom zvezdom (88:74), pred košarkašima Cedevite je tjedan u kojem će se pripremati za nove dvoboje u NLB ligi. U subotu gostuju u Trnskom kod gradskog rivala Zagreba, a već u utorak dočekuju ljubljansku Union Olimpiju.

Sportski direktor Matej Mamić ocjenjuje dosadašnji tijek sezone.

– Zadovoljni smo dosad postignutim, a posebno rezultatima na domaćem terenu gdje smo jako dobri. Momčad je još uvijek nova, treba vremena da se dečki bolje upoznaju i uigraju, a tada ćemo, vjerujem, donijeti i pokoji bod sa gostovanja. Mi iz vodstva kluba, baš kao i igrači vrlo smo ambiciozni, i vjerujemo u dobar rezultat ove sezone.

Zdravstveni bilten kluba također je vrlo dobar, svi igrači su u pogonu osim Tomislava Petrovića koji će zbog slomljenog prsta još mjesec dana izbivati s parketa. Osim sudjelovanja u regionalnoj ligi, pred košarkašima Cedevite su i izazovi igranja u Euro challengeu, nasljedniku nekadašnjeg Kupa Radivoja Koraća.

 – Riječ je o trećem po jačini natjecanju u Europi, iza Eurolige i Eurokupa. Dok su ova dva natjecanja pod pokroviteljstvom ULEB-a, Euro chellenge je pod patronatom Fibe. Protivnici u skupini su nam ciparski Proteas, kod kojeg gostujemo 24. studenog, te francuski Chalon i belgijska Dexia. Cilj nam je ostaviti što bolji dojam u tih šest utakmica – tvrdi Mamić.