Jubilarni 20. Zagreb Film Festival

Svi ljubitelji nezavisnog filma mogu biti veseli jer kreće još jedan, ovaj put jubilarni 20. Zagreb Film Festival, poručio je direktor ZFF-a Boris T. Matić. Na festivalu će biti prikazano preko 100 filmova, a sam festival se održava na čak pet lokacija: u kinima Tuškanac, Studentskom Centru, Kinoteci, Muzeju suvremene umjetnosti i Dokukinu KIC.

U dugometražnu konkurenciju uvršteno je ukupno 11 filmova, a skoro su svi oni već osvojili jednu ili nekoliko važnih nagrada. Osim toga, festival nudi niz drugih programa, među kojima je Industrija, ZFF-ova platforma za edukaciju i umrežavanje filmskih profesionalaca.

Filmovi se na Zagreb Film Festu nalaze u konkurenciji za nagradu Zlatna kolica koja se dodjeljuje najboljem filmu u kategorijama dugometražnih filmova, kratkometražnog međunarodnog programa i najboljem filmu iz programa hrvatskih kratkometražnih filmova Kockice, , istaknuo je izvršni direktor ZFF-a Hrvoje Laurenta.

Uz to, dodjeljuje se nagrada Adriatic Audience Award koje je nagrada za najbolji film iz programa mreže festivala jadranske regije. Festival traje od 23. do 30. listopada, a kompletan program i raspored može se pronaći na duštvenim stranicama Zagreb film festivala