Jakuševec ne mogu riješiti afere, već samo razum

Autor: R.I. 9/4/2012 10:45

Problem Jakuševca ne mogu riješiti nikakve afere, već samo razum s obje strane, kazao je gradonačelnik Milan Bandić gostujući ovoga utorka na radiju Antena Zagreb. Ponovio je i kako je odlagalište otpada nemoguće zatvoriti do 2018. godine, no napomenuo kako je uvjeren da će se smeće na Jakuševec idućih godina odvoziti mirno.

– Pronaći ćemo naćina da i do 2018. godine nastavimo isplaćivati ekološku rentu, kao što smo to činili i do sada. Mora se pronaći zakonski okvir da se to nastavi – poručio je gradonačelnik.

Još je jednom zamolio sve građane za razumijevanje dok se ne pronađe rješenje za Jakuševec. Osim Jakuševca, Bandić se dotaknuo i drugih tema pa je najavio kako će se u cijelom Zagrebu uskoro uvesti bežični internet.

‘Grafiteri najviše vole nove fasade’

Gradonačelnik je najvećim problemom u Zagrebu proglasio grafite. Kazao je kako neuspjeh borbe s grafiterima po gradu smatra vlastitim neuspjehom.

– Zagreb je šesta metropola na svijetu po uređenosti. Još kad bi stali na kraj toj ”urbanoj gerili, dogurali bi i na više mjesto. Nažalost, nismo se uspjeli obračunati s grafitima. Oštećuju se fasade svakodnevno, a najjbolje su im one svježe obojene – rekao je Bandić.

Dodao je i kako je na potezu od Branimirove ulice do Rementinca bilo postavljeno i nekoliko panoa za ispisivanje grafita, ali su ih grafiteri zaobišli i vratili se poznatoj uličnoj tradiciji. Podsjetio je kako je Grad postavio 240 kamera diljem grada i kako se nada da će time, uz pomoć komunalnih redara, doskočiti problemu šaranja fasada.