Izgradite djeci igralište na Bizeku

Autor: M.V. 12/14/2014 17:42

Nakon objave prijedloga programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području grada Zagreba u 2015. godini HSLS zahtijeva da se gradnja polivalentnog športskog igrališta na Bizeku uvrsti u program. Ističu da u trenutnom prijedlogu programa piše da je za sljedeću godinu izdvojeno za izrada tehničke dokumentacije za izgradnju polivalentnog športskog igrališta na Bizeku više od 16 tisuća kuna te da to nebi bilo loše da ove godine nije izdvojeno za tu istu dokumentaciju 30 tisuća kuna, a na natječaju koji je prije nekoliko tjedana završio pobijedila je tvrtka PROMPT PROJEKTIRANJE d.o.o. koja je dobila taj posao.

HSLS kaže da jepPrije nekoliko dana završio natječaj i za geotehniĉko istraživanje za potrebe izrade tehničke dokumentacije za izgradnju polivalentnog športskog igrališta na Bizeku za koje je izdvojeno 125 tisuća kuna i još očekuju da se objavi tko je dobio taj posao. Oni su 21. studenog 2014. godine uputili u ured gradonačelnika grada Zagreba i pročelniku Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinku Biliću zahtjev za izgradnju polivalentnog športskog igrališta na II. Bizeku br. 2, s tim da nisu dobili odgovor. Na jednoj javnoj tribini pročelnici su rekli da će se igralište graditi u 2015. godini čim se napravi projektna dokumentacija, ali prema trenutnom prijedlogu gradnje HSLS smatra da to neće biti tako.

Djeca i mladi su još uvijek prepušteni bavljenju sportom na prometnoj ulici stoga su pručili da se nadaju da će cigle kao gol služiti još koji mjesec dok ih ne zamjene pravi golovi.