Izdašna donacija Zagrebačke županije

Autor: Zita Žunec Zoretić 2/29/2016 16:56

Civilna zaštita Zagrebačke županije od danas raspolaže sa 3,2 milijuna kuna više. Zagrebački župan Stjepan Kožić primio je predstavnike Civilne zaštite te su potpisali ugovore o sufinanciranju a sve to u sklopu obilježavanja Svjetskog dana civilne zaštite.

– Mi mislimo da je dobro što smo danas potpisali ugovore u ovolikoj vrijednosti, te što smo poklonili opremu našoj Vatrogasnoj zajednici- izjavio je nakon sastanka Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije.

Predstavnici Civilne zaštite zadovoljni su dobivenim iznosima i opremom te će moći nastaviti raditi svoj posao, u kojem nerijetko riskiraju vlastiti život da bi spasili civilno stanovništvo.

– Nama su ova sredstva vrlo značajna, služe nam za osposobljavanje i nabavku opreme i vozila. Bez njih ne bi mogli funkcionirati- rekao je Stjepan Ptiček, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice.

Zagrebačka županije prepoznala je važnost obuke pasa tragača,  pa su im tako ove godine prvi put dodijeljena sredstva koja će im uvelike olakšati obuku čovjekovog najboljeg prijatelja.

– Dosad smo se uvijek mučili s financijama. Aktivnosti je jako puno, psi zahtijevaju puno promjena terena, tako da često treniramo i izvan Hrvatske. Ova donacija će nam uvelike pomoći- veselo je rekao Vedran Vukomanović, instruktor Udruge za obuku potražnih pasa.

Elementarne nepogode sve su češće, no stanovnici Zagreba i pripadajuće mu županije ne trebaju biti u strahu, ukoliko do iste dođe bit će u dobrim rukama.

– Iz moje perspektive mogu reći da nam je sustav civilne zaštite Zagrebačke županije vrlo dobro i kvalitetno pozicioniran, koncipiran, opremljen i funkcionalan- pohvalio se Damir Pilčik, pročelnik Državne uprave za zaštitu i spašavanje.