Ivanić Grad: Gradonačelnik Javor Bojan Leš obišao mjesne odbore

Foto: Zoran Ožetski

Gradonačelnik Grada Ivanić- Grada Javor Bojan Leš danas je sa svojim zamjenikom Tomislavom Cuvajem i pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno planiranje, gospodarstvo i poljoprivredu Draženom Hladom obišao mjesne odbore u čije će društvene domove u ovoj godini biti uložena sredstva za obnovu.

U društvenom domu u Trebovcu predviđena je obnova dijela krovišta, unutrašnje uređenje potkrovlja i proširenje skladišnog prostora.

Na vatrogasnom domu u Deanovcu u planu je promjena krovišta, fasade i dijela stolarije.

U društvenom domu u Dubrovčaku Lijevom u planu su, između ostalog, unutrašnji radovi na keramici i proširenje garaže za smještaj čamca Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Također, u Dubrovčaku Lijevom već su započeli pripremni radovi za rekonstrukciju igrališta financiranu sredstvima LAG-a Moslavina. Djelatnici Elektre danas su premjestili gnijezdo rode sa zgrade kraj igrališta koja je predviđena za rušenje na novi stup, dok će objekt iza Društvenog doma biti prenamijenjen u gradsku arhivu.

Nakon društvenih domova delegacija je obišla i trenutno dva najveća gradska gradilišta kod Dječjeg vrtića Žeravinec i Osnovne škole u Graberju Ivaničkom.

Krajem siječnja započeli su radovi na proširenju objekta Dječjeg vrtića Ivanić Grad na Žeravnicu kojim će objekt Livada biti osiguran prostor za dvije dodatne odgojne skupine. Predviđeni završetak radova je do kraja sedmog mjeseca ove godine.

Uz manje poteškoće napreduje i izgradnja školske sportske dvorane u Graberju Ivaničkom. Prema planu, radovi bi trebali biti privedeni kraju do rujna kako bi učenici Osnovne škole Josipa Badalića iduće školske godine po prvi puta nastavu tjelesnog odgoja imali u adekvatnom prostoru, obavijestio je Obiteljski radio Ivanić.