Ima telefonski stup u dvorištu, ali ne i telefon

Autor:: Ana Kranjčić 9/29/2011 13:38

Zašto neki stanari Svete Nedjelje ne mogu dobiti liniju za fiksni telefon? Gledatelj emisije Zagrebancija iz Brežđanskog puta u svom dvorištu ima telefonski stup, ali njegov zahtjev za fiksnom linijom je već u tri navrata odbijen i ne može dobiti fiksnu liniju. Zašto se to događa i može li se stanje promijeniti, ekipa Zagrebacije pitala je THT, koji im je i dostavio odgovor.

– Zbog popunjenosti kapaciteta na navedenoj lokaciji trenutno nisu moguća ukapčanja novih korisnika te je potrebno izgraditi novu telekomunikacijsku infrastrukturu kako bi se stanovnicima tog područja omogućio fiksni telefonski priključak, ali i korištenje drugih širokopojasnih usluga, poput MAXadsl ili MAXtv usluge. Tehničko rješenje za ovaj projekt je izrađeno, no točan datum realizacije izgradnje infrastrukture ne može se precizirati s obzirom da značajno ovisi o ritmu kojim će se uspjeti ishoditi za to potrebne dozvole, što ponekad zahtijeva dulje vrijeme i, nažalost, ne ovisi samo o THT-u kao kompaniji – ističu u THT-u.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske i druge institucije ili tvrtke, slobodno se javite svakoga radnog dana u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV u 19 sati.