Recept za uživanje nakon posla: Aperitivo u El Toru

Aperitivo je kao koncept nastao u Italiji, točnije u Torinu 1786. godine jednostavnim serviranjem muškata infuziranim s raznim začinima, kao svojevrsna uvertira u večeru

Foto: Press materijal

El Toro restoran i bar, koji se nedavno otvorio na Šubićevoj ulici u samo nekoliko mjeseci od otvaranja postao je hit mjesto u gradu. Sa svojim gastrotainemet konceptom, prilagođenom latino-američkom kuhinjom i velikom terasom uklapa se u svaku priču – od popodnevne kave, ručka, večere, izlaska i preko tjedna i vikendom do pića nakon posla. Upravo od ovog četvrtka, El Toro kreće s novim super zanimljivim programom nakon posla – Aperitivom.

Dugo smo čekali da netko u Zagrebu napravi ovaj omiljeni talijanski ritual koji podrazumijeva druženje, opuštanje i uživanje uz piće nakon posla. Aperitivo je kao koncept nastao u Italiji, točnije u Torinu 1786. godine jednostavnim serviranjem muškata infuziranim s raznim začinima, kao svojevrsna uvertira u večeru gdje, otprilike dva, tri sata nakon posla ljudi uživaju u divnim okusima ljetnih pića uz začine uz koje dobivaju male zalogajčiće.

Danas je Aperitivo središtu gradskog života diljem svijeta, hrpe ljudi, opuštena druženja po terasama, čak i na cesti ispred manjih lokala uz koktele, lagana ljetna pića i vina prizor su koji se može vidjeti na ulicama Milana, Torina, Rima, Genove, ali i u drugim europskim metropolama koje su preuzele ovaj običaj. Kaže se da Talijani zaista znaju uživati u blagodatima života, pa su tako osmislili ovaj koncept druženja kojemu je zapravo cilj uz lagana pića i zalogajčiće napraviti dobru podlogu za večeru ili izlazak.

Zamišljen kao drinks&bites druženje nakon posla, El Toro Aperitivo će se održavati na velikoj prekrasnoj terasi ovog restorana i bara. Za latino bites, zalogajčiće bazirane na latino-američkoj kuhinji  zadužen je chef El Tora, Mario Mihelj koji je za prvi Aperitivo pripremio gazpacho shuterse, baby beef ražnjiće, nachos&dips, tuna tartar, guacamole i empanade, dok će se osim u Gin-tonicu, Aperol Spritzu, šampanjcu, koktelima poput Mojita, vinu, pjenušcima moći uživati i u sangriji.

Kako najavljuju iz El Tora, nastavak ovog programa nas čeka kad se vratimo s mora, a oni već ovaj vikend nakon večere, od 23h kada se pretvaraju u club nastavljaju u revijalnom party tonu uz DJ-a Ivana Škrinjicu i druženja dugo u noć.