HUMANITARNI KONCERT U KD VATROSLAV LISINSKI

Prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za liječenje i poboljšanje kvalitete života oboljelih te podizanje svijesti o bolestima štitnjače

Radojka Šverko, sestre Ivana i Marija Husar te Martina Tomčić bit će gošće Zagrebačkoj filharmoniji na humanitarnom gala koncertu. Revijalni orkestar i 4 dive nastupati će 19.listopada u KD Vatroslav Lisinski, a sav prihod od prodaje ulaznica bit će namijenjen za liječenje bolesti štitnjače.

Poremećaji funkcije štitnjače češće pogađaju žene nego muškarce.

– U Hrvatskoj svaka 3. žena ima problema sa štitnjačom. Ne radi se samo o karcinomu, u tu statistiku ulazi i Hashimotov sindrom, hipo ili hiper poremećaj štitnjače. Bolesti štitnjače zauzimaju drugo mjesto u skupini endokrinoloških bolesti, odmah iza šećerne bolesti. U svijetu naprimjer, 100 stanovnika, od njih 10 000, oboljelo je od karcinoma štitnjače. Zato je bitno podignuti svijest, bitno je na vrijeme otkriti bolesti i staviti ju pod kontrolu – istaknula je predsjednica Hrvatske udruge za bolesti štitnjače, Verica Mešić.

Koncert će biti ispunjen raznolikim repertoarom od klasične glazbe, filmske glazbe, do domaćih autora i kvarteta.

 

 

 

 

 

– Iskoristite vrijeme koje ćete provesti u dvorani Vatroslav Lisinski na način da možda više saznate o bolesti štitnjače jer se o njoj premalo govori i premalo je u javnosti ta tema prisutna – poručila je pjevačica, Radojka Šverko.

Prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za liječenje i poboljšanje kvalitete života oboljelih te podizanje svijesti o bolestima štitnjače.

Predstavnike udruge i glazbene dive primio je u Gradskoj upravi i gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić.