HRVATSKI RUKOMETAŠI SREBRNI NA ‘TURNIRU NACIJA’ U PORTUGALU!

Bio je to prvi nastup Hrvatske rukometne reprezentacije u kolicima na međunarodnom 'Turniru nacija'

TEKST: Press materijal FOTO: Tin Budi

Hrvatska rukometna reprezentacija u kolicima osvojila je srebrnu medalju na Turniru nacija u portugalskom gradu Leirii. Doček srebrnih rukometaša bit će danas u Zračnoj Luci Zagreb – Franjo Tuđman u 17.00 sati, nakon čega će prisustvovati svečanom prijemu u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u čast Svjetskom danu osoba s invaliditetom.

Na ovom službenom EHF turniru sudjelovale su četiri reprezentacije; uz našu tu su bile i reprezentacije Portugala te Mađarske i Nizozemske. Bio je to prvi nastup Hrvatske rukometne reprezentacije u kolicima na međunarodnom ‘Turniru nacija’, a ovaj povijesni rezultat tek je poticaj za daljnja ostvarenja.

Pobjedu na turniru ostvarila je reprezentacija Portugala, koja već šest godina igra rukomet u kolicima. Treće je mjesto izborila reprezentacija Nizozemske, a četvrti su bili Mađari.

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju u kolicima čine: Stjepan Pavlović, Zdenko Matić, Ivica Vujica, Ademir Demirović, Matija Tenšić, Ante Rubeša, Filip Jadrijev , Lukrecija Tomušić, Nikola Bistrović, Ante Štimac (kapetan), Nirvana Moschella. Stručni stožer čine: Kazimir Ilijaš, Ivan Dragić, Davor Tor.
 
Naime, nakon prošlogodišnje prve povijesne utakmice rukometa u kolicima, protiv selekcije Italije u Zagrebu, ovo sudjelovanje na Turniru nacija je veliki korak ka osnaživanju ovog sporta u nastajanju.

Sportom potičemo posebnosti, a ne razlike!