Hrvatska moda u Berlinu

Hrvatski dizajn u Berlinu

Autor:: R.I. 1/28/2011 17:06

Ramazzotti Runway Award Showroom i The Berlin Designshop spadaju među najatraktivnije showroomove postavljene u sklopu Fashion Weeka Berlin, najvećeg modnog događaja u Njemačkoj. Već je i sam poziv i uvrštavanje zagrebačkog modnog studija Etne Maar među desetak onih koji su se tamo predstavili od 19. do 22. siječnja, kreatorici bilo veliko priznanje za njezin rad.

„Nijemci cijene originalan dizajn, a stanovnici Berlina u tome prednjače. Njemačka prijestolnica posljednjih se godina pretvorila u rasadište svježih ideja, ali i nezaobilazno odredište sviju koji svoje ideje rađaju negdje drugdje. Tako je i mene u mojem stvaranju put nanio u Berlin. Koliko god da dizajner vjeruje u svoj rad, nije lako stati uz bok mnogo slavnijim kolegama. Ali taj nalet adrenalina je odličan. Natjera vas da sami sebi otvorite nove vidike“, kazala je Subotić Pjajčik, jedina sudionica berlinskog tjedna mode iz Hrvatske

Na prestižnom modnom događaju u Berlinu ona je svoj rad predstavila mnogobrojnim zaljubljenicima u modu. Osim dizajna i izvedbe posebnu je pohvalu dobio i izbor materijala. Naime, modni su se stručnjaci složili da modu ne čini samo dobra ideja. U svemu treba biti perfekcionist – od izbora podstave do završetka šava. Upravo zbog toga Andrijani Subotić Pjajčik prognoziraju svijetlu budućnost.