Hrvatska dočekuje Švedsku u kvalifikacijama za SP 2023.

Hezonja i Simon upitni

U petak, 25. veljače, s početkom u 18:30, u KC Dražen Petrović u Zagrebu reprezentacija Hrvatske igra važnu kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo. Hrvatska će ugostiti Švedsku, a tri dana kasnije Švedska će biti domaćin Hrvatskoj.

Damir Mulaomerović prije mjesec dana imenovan je izbornikom hrvatske košarkaške reprezentacije, a u petak ga čeka debi u toj ulozi na hrvatskoj klupi.

“Čeka nas teška utakmica, a najteže će biti odrediti dvanaestoricu koji će u petak istrčati na parket jer su svi zaista na gornjoj granici – intenzitetom, pristupom, svime onime što treba krasiti jednu ekipu. Svi smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo, ali siguran sam da će momci dati sve od sebe.” izjavio je izbornik Mulaomerović

Protekle dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023., protiv Slovenije i Finske nisu završile sretno za našu reprezentaciju, s toga postavlja se pitanje jesu li utakmice protiv Šveđana jedne od onih koje se “moraju” dobiti.

“Najveći imperativ stavljamo mi sami sebi, naravno da u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Nažalost, te prve dvije utakmice su otišle na drugu stranu, malo je nedostajalo i sreće, obje su bile na jednu loptu. Međutim, najbitnije je ono što nas čeka – Švedska je dobra ekipa, no mislim da smo mi s ovim rosterom, s iskustvom koje su donijeli neki igrači, dobili više opcija i vjerujem da ćemo se dobro spremiti i vjerujem u pobjedu.” dodao je izbornik

Kapetan reprezentacije Filip Krušlin vjeruje kako je reprezentacija konkurentna i da će naši košarkaši ići na pobjedu u oba sudara sa Švedskom.

“Pritisak u sportu je normalna stvar, nije ništa novo ili drugačije. Trebamo maknuti prve dvije utakmice sa stane, to je nešto što je bilo i nešto što ne možemo promijeniti. Imamo novu priliku, siguran sam da smo konkurentni i da možemo dobiti obje utakmice. Nije sporno da imaju dobru ekipu, ali imamo i mi. Naravno da igranje za reprezentaciju uvijek nosi određeni pritisak, no to je sve dio sporta.”

Utakmica Hrvatska – Švedska na rasporedu je u petak, 25. veljače od 18:30 sati.