Hoće li Bandić povući točke ako ne prođe rebalans?

Autor: Sarah Srdar 7/14/2015 19:36

Rebalansom koji predlaže zagrebačka Gradska uprava na čelu sa zagrebačkim gradonačelnikom, ovogodišnji proračun trebaobi biti ‘deblji’ za 250 milijuna kuna

Većina kritika oporbenih gradskih zastupnika koje smo mogli čuti na sjednicama skupštinskih radnih tijela odnosi se na projekte koji, smatraju zastupnici Kluba SDP-a, nisu zastupljeni u rebalansu. Nema strateških investicija, niti infrastrukturnih projekata, a zapostavljen je i promet koji je u metropoli sve veći problem. Navedimo za primjer prometne čepove u jutarnjim i poslijepodnevnim špicama te nedostatak parkirališnih mjesta u užem centru Zagreba.

Klub zastupnika SDP-a amandmanom će tražiti izbacivanje gradnje novih fontana na ledini kod Nacionalne i sveučilišne biblioteke te uvrštavanje gradnje vodovodne i kanalizacijske mreže u Brezovici i Sesvetama. Ako im se amandman na rebalans proračuna ne uvaži, poručuju kako neće moći prihvatiti ovu točku dnevnog reda.

30. sjednica Gradske skupštine, planirano je, trajat će u četvrtak i petak, 16. i 17. srpnja. Dnevni red je opsežan i očekivane su dugotrajne rasprave. No, ako gradonačelnik ne uspije skupiti većinu i ako rebalans proračuna koji je 2. točka dnevnog reda ne prođe, pitanje je kako će Milan Bandić reagirati. Postoji mogućnost da s dnevnog reda povuče ostale točke, pa sjednica završi i prije nego je bilo planirano. U tom slučaju moguće je i ponovno odgađanje rasprave o izmjenama Odluke o izradi izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba. Time bi se ponovno odgodilo ovo, za građane i potencijalne investitore, krucijalno pitanje. 

No, da ne nagađamo, pričekajmo četvrtak i 9.00 sati kada prijenost sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba možete pratiti uživo u programu Jabuke TV. Prije toga pogledajte i emisiju Zagrebački gradski informator u srijedu, 15. srpnja, u 21.20 na Jabuci TV u kojoj gostuje predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Zvane Brumnić koji je o GUP-u pisao i u svojoj prošlotjednoj kolumni objavljenoj na našem portalu.