Gradonačelnik Samobora prijavljuje HDZ-ovca

Autor:: Radio Samobor 12/1/2009 19:09

– Na žalost, u Komunalcu imamo određenih poteškoća i tamo je očito došlo do zamora materijala kod nekih ljudi. Intenzivno radimo na tome da se naprave neke promijene koje će nastupiti uskoro, a u skladu s tim će se onda rješavati onda sva problematika vezana uz Komunalac. Dakle pauk, i način naplate odvoza otpada i sve ostale poteškoće koje je trenutačna stručna služba Komunalca prouzročila građanima Samobora – najavio je danas gradonačelnik Beljak, kako prenosi Radio Samobor.

Gradonačelnik Krešo Beljak dotaknuo se i projekta Šmidhen pa je napomenuo kako se svaka dva tjedna održavaju redoviti sastanci između investitora i predstavnika Grada na kojima se rješava aktualna tematika. U ovom trenutku još nema nikakvih novih informacija, no navodno sve ide svojim tijekom i radovi bi trebali započeti na proljeće rekao je gradonačelnik Beljak, koji je istaknuo i to da ne može tvrditi da će tako i biti budući da se radi o privatnom investitoru kojeg Grad ne može nadzirati.

Gradonačelnik Beljak je objavio i da je Grad Samobor podnio kaznenu prijavu protiv Tomislava Mastena, predsjednika ogranka HDZ-a, zbog toga što je, kako se navodi u prijavi, ‘neistinito i s očitom namjerom da u javnosti izazove uznemirenje izjavio da se sponzoru gradonačelnikove izborne kampanje smanjuje komunalna naknada i to u iznosu od 600 tisuća kuna godišnje’.

– Ne bih to komentirao na neki poseban način. Svatko ima pravo govoriti što god hoće. Živimo u slobodnoj državi, međutim, za određene izrečene stvari mora biti svatko spreman podnijeti posljedice. Od svakih daljnjih komentara na izjave oporbenih čelnika ću se suzdržati do daljnjega, ali o tome će se u svakom slučaju još čuti – izjavio je Beljak.

– Nije mi bila namjera tako nešto raditi, no količina izrečenih podataka u zadnje vrijeme je stvarno prevršila svaku mjeru i  jednostavno smo bili prisiljeni štititi dobar glas i ugled Grada Samobora kojeg ja, kao gradonačelnik, zastupam – objasnio je gradonačelnik.