Gradonačelnik otvorio rekonstruirane jaslice Dječjeg vrtića Botinec

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegova zamjenica Danijela Dolenec obišli su rekonstruirani Dječji vrtić Botinec, koji je stradao u potresu, te ja sada u cijelosti otvoren.

Povod je što smo ovih dana otvorili dio Dječjeg vrtića Botinec, jaslice, koje su kompletno adaptirane, rekonstruirane od kanalizacijske mreže do stropa. To znači da Grad Zagreb ne ulaže samo u nove vrtiće, nego i one vrtiće koji su stari 50 godina, kao što je ovaj vrtić, da poboljšava na taj način, rekonstrukcijom, adaptacijom i uređenjem i postojeće uvjete života i boravka djece u vrtiću, rekla je Marijana Pernar, ravnateljica DV Botinec.

Ne gradimo samo nove vrtiće, važno nam je i ulagati u stare, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević…

– Ovaj vrtić je star 50 godina, iz 1972. godine je, a zadnja ulaganja bila su 2000. godine, prije 23 godine. Zato mi je drago da smo išli u rekonstrukciju starog dijela objekta, te su kompletno uređene prostorije dnevnog boravka za pet jasličkih skupina. Najveći interes je upravo za jasličke skupine. Rekonstruirana je i kanalizacijska mreža, elektroinstalacije, vatrodojave, ventilacija, podovi, zidovi, stropovi, novi namještaj, nove sanitarije, ne samo za pet jasličkih nego i četiri vrtičke skupine.

Radovi su započeli u listopadu prošle godine, a vrijednost radova je više od dva milijuna kuna…

– Ovom prilikom bih se zahvalio ravnateljici, dječjem vrtiću i radnicima, kolegama iz Gradske uprave, ali i projektantima i izvođačima što su radovi obavljeni kvalitetno i na vrijeme. Zahvalio bih i roditeljima što su iskazali spremnost za izmjenjenom organizacijom rada, a i vama svaka čast da ste uspjeli posložiti puzzle da dječji vrtić i dalje radi u punom kapacitetu za vrijeme radova, a posebno roditeljima koji su svakodnevno morali voditi djecu u vrtić u Odri.

Jučer su završili upisi u dječje vrtiće Grada Zagreba, no koliko će djece ostati neupisano bit će poznato krajem lipnja.