Grad uložio 10 milijuna kn, a vrtić opet zatvoren

Zatvorena vrata vrtića Šumska jagoda na Bijeniku

Autor:: Tanja Molvarec 2/22/2010 19:09

Nakon što je nedavno svečano otvorena nova podružnica dječjeg vrtića ´Šumska jagoda` na Bijeniku, vrtić je morao biti zatvoren zbog kvara na postrojenju. Naime, nije bio osposobljen sustav grijanja, pa djeca nisu mogla biti ni smještena u novi vrtić.

-.- Robert Anic/PIXSELL-.-– Vrtić je trenutno zatvoren jer je došlo do kvara a djecu nismo mogli smjestiti u negrijane prostore. Uzrok kvara nije poznat, ali nam je rečeno da će biti uklonjen za deset dana i tada će vrtić biti otvoren za svoje korisnike. Nedavno je bilo samo otvorenje, ali nijedno dijete nije bilo službeno upisano. Tek za deset dana će djeca biti službeno upisana – kazala je Nives Benčić, ravnateljica vrtića ´Šumska jagoda.`

Vrtić na Bijeniku u gradskoj četvrti Črnomerec je već četvrta podružnica vrtića Šumska jagoda, a u njemu se planiraju  oformiti četiri odgojne skupine s približno 80 djece, od kojih će dvije biti jasličke i dvije vrtičke. Vrtić je adaptiran od već postojeće nedovršene zgrade na Bijeniku, a površina poluukopanog podruma i prizemlja s krovištem iznosi oko  153 metara kvadratnih. Grad je za rekonstrukciju, prenamjenu objekta te opremanje izdvojio oko deset milijuna kuna, a gradonačelnik Milan Bandić je prilikom otvorenja kazao kako je to tek početak ulaganja u mališane s Črnomerca.