Grad kupuje Gredelj i Zagrepčanku od Holdinga

Autor:: Valentina Jarnjak Glavaš 8/26/2013 9:39

Ako na nadolazećoj sjednici Gradske skupštine sve bude išlo prema planu Milana Bandića, zemljište Gredelja i Zagrepčanke ponovno će biti u rukama Grada Zagreba, a ne Zagrebačkog holdinga. Naime, ako je vjerovati dokumentima objavljenim na stranicama Gradske skupštine, gradonačelnik je prihvatio pravo prvokupa navedenih zemljišta pa će nakon izglasavanja zastupnika ponovno postati vlasnik ovih spornih nekretnina.

Kako stoji u kupoprodajnim ugovorima dostupnim javnosti, ukupna cijena ovih nekretnina iznosi skoro 127 milijuna eura, a Grad se obvezuje ugovoreni iznos isplatiti obročno, u 120 mjesečnih rata.

Upravo tako dolazimo do nevjerojatnog podataka da će Milan Bandić mjesečno iz gradskog proračuna izdvajati čak milijun i 436 tisuća eura, počevši od 15. siječnja 2014. godine. To će gradski proračun na godišnjoj razini koštati nevjerojatnih 17 milijuna eura, ili oko 130 milijuna kuna.

Zanimljivo je da je bivša Uprava Holdinga pokušavala pronaći rješenje za ova posrnula zemljišta, ali nisu nailazili na razumijevanje gradonačelnika. Po kuloarima se govori kako se čekao odlazak Ive Čovića s mjesta predsjednika Uprave ovog mega poduzeća, kako bi se riješilo pitanje Gredelja i Zagrepčanke. Ovim potezom Holding postaje manje opterećen obvezama i davanjima.