Gorički HDZ podigao novu tužbu protiv Picule

Tonino Picula

Autor:: N.T. 2/10/2010 9:38

Premda je USKOK odbacio kaznene prijave protiv bivšeg gradonačelnika Tonina Picule, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić s vodećim ljudima grada ipak ne odustaje.

Oni su, naime protiv Picule podigli tužbu Županijskom sudu u Zagrebu jer tvrde da je Velikogoričane zadužio za oko 100 milijuna kuna ‘štetnim’ ugovorom kojim je onemogućio uspostavu kvalitetnijeg i jeftinijeg gradskog prijevoza.

-.-Ana Katulić-.-Dražen Barišić Predsjednik HDZ-a u Velikoj Gorici Ante Šimunović kaže da je Piculu prijavio USKOK-u jer Gradu stižu opomene od Holdinga da mora platiti milijun kuna.

– To je iznos početne provizije od  jedan posto kredita koji je Gorica dužna Holdingu za uslugu koju je on EBRD-u već platio. Kako je došlo do toga iznosa, ne znam, ali znam da je taj ugovor potpisao Picula – rekao je Šimunović za Večernji list.

Gradonačelnik Barišić pak kaže da je odredba  o početnoj proviziji samo jedna od štetnih odredaba u spomenutom ugovoru.

– Holding od Grada Velike Gorice potražuje milijun kuna bez obračuna zateznih kamata – rekao je Barišić.

Picula na cijelu situaciju kaže kako je USKOK proučio cijeli ugovor te da je rekao sve što je imao za reći. Također kaže da je navedeni projekt trebao značiti udobniju vožnju za građane i da su optužbe samo napor Šukerovih poslušnika da očiste vlastiti.

>>> PROČITAJTE: USKOK ODBACIO PRIJAVU PROTIV PICULE I ČOVIĆA