Gordan Maras: “HDZ i gradonačelnik trpaju funkcije kao što je Dinamo jučer zabijao golove Atalanti”

Foto: Zagrebancija.com

Uoči sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba, predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras komentirao je prijedlog osnivanja dva nova gradska ureda čime bi se broj gradskih upravnih tijela povećao s 25 na 27.

“HDZ i gradonačelnik trpaju funkcije kao što je Dinamo jučer zabijao golove Atalanti”, slikovito je pojasnio Maras.

Naime, on smatra da se dva nova gradska ureda, Ured za zastupanje i Ured za imovinsko-pravne poslove, osnivaju kako bi se udovoljilo HDZ-u s kojim Milan Bandić koalira u Gradskoj skupštini.

“Grad bi povećanjem broja ureda imao 27 pročelnika, a toliko Europska komisija ima povjerenika. Plaće pročelnika su na razini ministarskih, to jest iznose 17-18 tisuća kuna. Ne treba zaboraviti ni da pročelnici imaju pomoćnike kojima je plaća oko 15 tisuća kuna”, upozorava Maras.

“Danas osnivaju dva nova gradska ureda kako bi osigurali podršku HDZ-a kad na dnevni red dođu izmjene i dopune GUP-a”, dodaje.

SDP smatra da Zagreb može funkcionirati s 15 ili 16 gradskih upravnih tijela. Trenutno ima 22 gradska ureda, dvije stručne službe i jedan zavod. Plan Gradske uprave je da Ured za zastupanje preuzme dio poslova Stručne službe gradonačelnika, dok bi Gradski ured za imovinsko-pravne poslove preuzeo bi dio zadataka Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada.