FOTO: Zagrepčanke imaju stila i kad je hladno

11/18/2012 16:21

Znate li što ove sezone diktiraju modni trendovi kada je u pitanju obuća? Mi nismo znali baš najbolje, no naučili smo ovoga vikenda na zagrebačkoj špici i to zahvaljujući djevojkama koje smo tamo sreli.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Čini se kako su cure još od sredine ljeta listale modne časopise, a onda i prije nego li je prvi list pao sa stabla, pohitale u dućane obućom i nabavile si udobne i moderne čizme.

Jednako su popularne ravne, ako i one na petu, a zajednički nazivnik svima im je da izgledaju odlično.

Jednostavne crne do koljena ili one motorističkog izgleda do gležnja, apsolutni su must have ove sezone. Vrlo su popularne i nešto niže čizme sa zakovicama koje doslovno iskaču iz svakoga izloga u gradu.

Nose se zelene, smeđe ili crne, ovisno već koje vam bolje pašu uz kaput. A kad smo već kod kaputa, tu isto prevladavaju ubičjani tamni tonovi.

Crna, tamnozelena, opet crna, tamnosiva, smeđa, još malo crne i tako unedogled. Tek tu i tamo ovo monokromatsko sivilo razbije pokoji plavi ili crveni kaputić. No, dosadu svojih neobičnih kreacija djevojke nerijetko razbijaju zanimljivim modnim dodacima. Predivni šalovi ili opet popularni šeširi, nisu više rezervirani samo za one najhrabrije ‘modne osvještenice’.

Zapravo, možemo reći kako su postali sasvim uobičajeni, čak i očekivani modni izričaj, posebice subotom ujutro prije frizera.

Osim što skrivaju ‘lošu frizuru’, šeširi djevojkama daju dozu profinjenosti. Kad već spominjemo detalje, ne možemo ne spomenuti kako se zlatna boja vratila na mala vrata na zagrebačke ulice.

I dok su je posljednje dvije sezone nosile tek najhrabrije, sada je neizostavna ako ne kao remen na torbicama, onda kao boja gumba na kaputima.

Nađe si i pokoji ”zlatni” komad nakita, što nas ponovno vraća na tezu kako je listanje modnih časopisa djevojkama omiljena zabava. No, da ne duljimo, zavirite u fotogaleriju i saznajte koga i što smo zatekli ovoga vikenda na špici.

FOTOGRAFIJE SA ŠPICE POGLEDAJTE OVDJE