Fesitval plesa Kings of style u Zagrebu

Među 1000 prijavljenih plesača su najbolje hrvatske urbane plesne grupe te brojne plesne skupine iz cijele regije a posebno susjedne Slovenije, iz koje nam dolaze ponajbolji svjetski hip hop plesači

Press materijal

Ovo plesno natjecanje pod nazivom „Kings of Style“  održava se 8. travnja u SD Trešnjevka, svim ljubiteljima sporta poznatijoj kao popularna Kutija šibica, u Zagrebu. Događaj je organizirala plesna skupina Atomic Dance Factory, a prometnuo se u najveći urbani plesni festival u regiji.

Po peti puta okuplja najveći broj plesača do sada. Među 1000 prijavljenih plesača su najbolje hrvatske urbane plesne grupe te brojne plesne skupine iz cijele regije a posebno susjedne Slovenije, iz koje nam dolaze ponajbolji svjetski hip hop plesači. Najpoznatiji među njima su članovi grupe Artifex Crew, svjetski i europski prvaci u hip hopu.

Press materijal

– Volimo doći u Hrvatsku i Zagreb, volimo „Kings of style“, mi smo tu od samih početaka. Ovdje ima jako puno dobrih plesača, s nekima od njih smo s godinama postali i dobri prijatelji  – istaknuo je jedan od voditelja slovenske plesne atrakcije, Miha Furlan.

Sve će plesne skupine svoje vještine pokazati u street dance koreografijama, a za titulu najboljih bore se djeca, juniori i seniori u kategorijama timova i velikih timova.

– Na samom natjecanju se od plesača očekuje uvježbanost, tehnika, inovativan pristup plesu i scenskom nastupu što svim prisutnima obećava pravu glazbeno-plesnu poslasticu. Slovenski plesni klubovi su pokazali veliko zanimanje za ovaj Festival i bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći na ovom terenu – poručio je Furlan.

Press materijal
Press materijal

Natjecanje svoju originalnost i atraktivnost temelji na specifičnom sustavu ocjenjivanja, stvorenom od strane najistaknutijih plesača i koreografa u regiji.

– Ugodno smo iznenađeni brojem prijavljenih domaćih i stranih plesača, njihova raznolikost najavljuje sjajnu konkurenciju i siguran sam da će svi pokazati najbolje od sebe. Publiku očekuje pravi plesni spektakl – izjavio je u ime organizatora Saša Krnetić, ujedno glavni voditelj i koreograf plesne skupine Atomic Dance Factory.

 

Press materijal