Slučaj Savica i u Lučkom?

Na gotovo svakih 50-ak metara nalaze se hrpe ilegalnog otpada, a prema riječima predsjednika Vijeća mjesnog odbora Lučko Borisa Petrovića za odvesti ga ima oko tristotinjak kamiona

Kada se zagrebe ispod površine, Zagreb se doslovno guši u smeću. Nakon slučaja Savica, isplivalo je još jedno ilegalno odlagalište otpada i to tik uz oteretni kanal Sava – Odra, na samom ulazu u Lučko.

Na samom ulazu u Lučko…

Ovo smeće nalazi se tik uz odteretni kanal Sava – Odra, na samom ulazu u Lučko.Na hrpe smeća možete naići na, otprilike, svakih 50 metara, a prema izjavi predsjednika VMO-a Lučko, Borisa Petrovića, za odvesti ga ima oko tristotinjak kamiona.

Objavljuje Zagrebancija.com u Srijeda, 4. travnja 2018.

– Možete i sami vidjeti ovu hrpu smeća, ilegalno odlagalište otpada, koje je nastalo gomilanjem građevinskih tvrtki koje uzmu novac da zbrinu, a na kraju završi na ulazu u Lučko – rekao je predsjednik Vijeća mjesnog odbora Lučko Boris Petrović.

Dok se na društvenim mrežama lome koplja oko boja kontejera, ilegalnih odlagališta otpada sve je više. Prema riječima predsjednika Vijeća mjesnog odbora Lučko Borisa Petrovića, na ovom mjestu postoji oko 1 800 kubika smeća, za što bi bilo potrebno oko 300- tinjak kamiona.

– Više godina se ovo smeće gomila. Prošle godine smo izašli na teren, pozvali Komunalno redarstvo koje je isto izašlo, poslikalo situaciju. Kasnije smo iz Čistoće dobili odgovor da su Gradu Zagrebu postoji preko 200 ilegalnih odlagališta te da moramo pričekati svoj red – objasnio je Petrović.

Osim građevinskog materijala, u oteretni kanal Sava – Odra bačene su i glasačke kutije iz Jugoslavije, koje tjednima stoje netaknuto, a nedavno su i zapaljene. I baš u vrijeme snimanja priče, odjednom se pojavio kamion Čistoće koji je počeo čistiti te iste glasačke kutije.

Dobili smo i uvid u nalog za sanaciju nepravilnosti, izdan još 14. ožujka, no posebnu pozornost privukao je datum pri dnu papira, a na kojem piše kako je rok za sanaciju tog istog dana.

Odgovore na pitanja zašto se nije pristupilo istoga dana te koliko će druga strana kanala morati čekati na odvoz smeća, od Čistoće nismo dobili. Je li se kamion Čistoće našao slučajno ili namjerno, procijenite sami. Dok se nadležni dogovaraju hoće li se i što poduzeti, nove količine otpada slobodno se dovoze na lokacije diljem metropole.