Fabijančić-Križanić: JVP radi protuzakonito

Autor: 4/23/2010 11:56

Na aktualnom satu Gradskog vijeća Velike Gorice SDP-ova zastupnica Vesna Fabijančić-Križanić upitala je gradonačelnika Dražena Barišića zašto nisu osigurana sredstva kako bi se organizirao smjenski rad kod vatrogsaca sukladno novom Zakonu o radu.

– Naši vatrogasci krše Zakon o radu koji ograničava smjenski rad po noći na osam sati. Zašto nisu osigurana sredstva da se vatrogasci mogu organizirati? – upitala je, na što je Barišić samo rekao kako će odgovor poslati pisanim putem.

-.-Zeljko Hladika/PIXSELL-.-Dražen Barišić, gradonačelnik Velike GoriceVladimira Pavišića je zanimalo što radi Povjerenstvo za povrat oduzete imovine zemljišnim zajednicama kako bi se vratila zemlja plemenitoj turopoljskoj općini, koja je oduzeta za vrijeme komunizma. On je optužio Povjerenstvo da ništa ne radi. Zamjenik gradonačelnika Stjepan Kos, iz HSS-a, odbacio je optužbe i rekao da su zatražili izvode od suda.

Lučić izvrijeđao Kosa 

Inače nejasni odgovori Kosa, koje je davao tijekom cijelog aktualnog sata, iživcirali su vijećnike, a ponajviše HNS-ovca Zdravka Lučića koji ga je u prolazu izvrijeđao zbog čega ga je predsjednik Gradskog vijeća Goran Beus Richembergh opomenuo.

Barišić , očito svjestan koliko svojim nesuvislim odgovorima Kos živcira vijećnike, nekoliko im je puta ‘zaprijetio’ da će ga poslati da im on odgovara na pitanja.

Snježana Popović-Milić i Goran Beus Richembergh pitali su gradonačelnika zašto gradski vijećnici nisu bili pozvani kada je premijerka Jadranka Kosor u Velikoj Gorici otvarala dionicu autoceste.

Barišić je ustvrdio da premijerka nije bila na otvaranju ceste već samo u obilasku gradilišta te da je protokol odredio njezin ured.

– Zanimljivo je da su na taj obilazak bili pozvani vijećnici i saborski zastupnici HDZ-a. Moguće da je protokol procijenio da mi predstavljamo opasnost za premijerku pa su nas odlučili ne pozvati – kroz šalu je rekao Beus Richembergh.

Snježana Popović-Milić je dodala da je to još jedan primjer gradonačelnikovog nepoštivanja Gradskog vijeća te nedostatka želje za suradnjom.