Evo što će se sve ove godine raditi na području GČ Novi Zagreb – zapad

"Prošle smo godine na raspolaganju imali oko 16 milijuna i 200 tisuća kuna, dok ove godine imamo 16 milijuna 380 tisuća kuna",  istaknuo je. Jadranko Baturić.

FOTO: Ivan Novosel

Vijeće Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad još je u siječnju donijelo Plan komunalnih aktivnosti kojim se definiraju radovi tijekom ove godine. Od 17 gradskih četvrti, četvrti je to put da su plan donijeli prvi!

“Završavamo vodu i kanalizaciju u naseljima Lučko, Ježdovec, Sveta Klara. Asfaltiramo još ono što nam je preostalo, a u urbanijim naseljima u kojima nema problema s vodom, kanalizacijom i nadstrešnicama, poput Trnskog, uređujemo parkove”, pohvalio nam se predsjednik Vijeća GČ Novi Zagreb – zapad Jadranko Baturić.

“Posebno bih istaknuo ambulantu u Odri koja će se graditi ove godine, školu u Blatu za koju ćemo idući tjedan polagati kamen temeljac, a do kraja godine i za školu u Laništu”, rekao je Baturić te najavio najiščekivaniji projekt – gradnju dječjeg vrtića u svetoj Klari. Naime, projekt je to na kojeg građani čekaju već deset godina.

FOTO: Ivan Novosel

“Na Kajzerici ćemo se isto pozabaviti igralištima za mlade i vježbalištima, a ove ćemo godine dodati i boćalište za koje smo napokon našli lokaciju”, kazao je predsjednik Vijeća i dodao kako radovi počinju uskoro.

“Bitno je da smo plan donijeli na vrijeme. Dogovori sa Zrinjevcem i Zagrebačkim cestama već su učinjeni. Prvi obilazak gradonačelnika Milana Bandića očekujemo 3. ožujka i već tada ćemo mu imati što za pokazati”, izjavio je Baturić i poručio kako se nada da će i njegovi kolege planove donijeti u što kraćem roku.

“Postojao je određen strah da ove godine nećemo dobiti puni iznos sredstava, ali dobili smo ga. Niti lipa nije izgubljena zbog korone, potresa itd. Prošle smo godine na raspolaganju imali oko 16 milijuna i 200 tisuća kuna, dok ove godine imamo 16 milijuna 380 tisuća kuna”,  istaknuo je.