EUROPSKO JUDO PRVENSTVO ZA VETERANE: Velika dvorana Doma sportova pretvorena u pravo borilište

U Domu sportova otvoreno je Europsko judo prvenstvo za veterane Zagreb 2017. koje se održava do 18. lipnja. Za naslove europskih prvaka borit će se 741 judaš i 129 judašica u 11 dobnih kategorija

Svi ljubitelji borilačkih sportova, ovih su dana, došli na svoje. Veterani juda, svoje vještine pokazuju na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, koje se održava u našoj metropoli.

– Došlo je 870 judaša iz 33 zemlje kako bi se borili na Europskom veteranskom prvenstvu. Drago nam je da smo i mi jedna od tih zemalja, a ne samo domaćini. Ovo je prava prilika da i veterani pokažu da je judo sport za sve uzraste – izjavila je Sanda Čorak, predsjednica Hrvatskog judo saveza.

Natjecanja su pojedinačna i ekipna, a u seniorskom judu trenutno stojimo jako dobro.

– Ponosni smo na dvije osvojene brončane europske seniorske medalje naših natjecatelja Dominika Družete i Barbare Matić. Ispred nas su još uvijek ove velike olimpijske i svjetske medalje. Tu razinu još nismo dosegnuli, ali nadamo se da ćemo uskoro i to osvojiti – dodala je Čorak.

Judo je jedan od najpoznatijih borilačkih sportova u Europi, a popularnost mu raste iz godine u godinu.

– Europska judo unije trenutno broji 51 zemlju članicu. Naši su rezultati, u usporedbi s ostalim unijama, znatno bolji. Bili smo prvaci na posljednjim Olimpijskim igrama, te na onima održanima u Londonu. Stoga, smatram da je judo iznimno popularan i bitan sport u Europi – istaknuo je Sergej Solovejčik, predsjednik Europske judo unije.

Dobre želje svim natjecateljima, uputio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

– Bitno je da se svi sudionici dobro provedu, da ostvare dobre rezultate, a neka pobijedi najbolji. Ako pobijede naši, onda još bolje – zaključio je Bandić.

Nakon prvenstva, vrijedne sportaše očekuju pripreme za veliko seniorsko natjecanje, na kojem se skupljaju bodovi za Olimpijske igre, koje će se održati u Tokiju 2020. godine.