ZDENKA KOVAČIČEK: Karla Lagerfelda i mene spojila je neka svemirska sila!

U emisiji Svakodnevica na Jabuci TV, energična nam je umjetnica otkrila koliko joj znači to što se njena pjesma Elektra našla na limitiranom nosaču zvuka u izdanju francuske kuće Collete

Nedavno je francuska modna kuća za zatvaranje Tjedna mode u Parizu odabrala pjesmu naše glazbene dive, Zdenke Kovačiček. Riječ je o hitu Elektra, kojeg je naša legendarna jazz i rock pjevačica snimila 1978. godine. Elektra će uz još 13 pjesama biti dostupna u prodaji na limitiranom nosaču zvuka u izdanju francuske kuće Collete. U emisiji Svakodnevica na Jabuci TV, energična nam je umjetnica otkrila koliko joj to priznanje znači.

– To je to neko čudo koje mi se dogodilo ovih dana. Oni su to pronašli na jednom reizdanju Electronic Jugotona. Bili su to prvi počeci elektronske glazbe na ovim prostorima i vjerojatno je i njihova misao vodilja bila da pronađu nešto što potječe iz davnih dana. Karl Lagerfeld najveći je modni genije za mene. Upravo je ovogodišnja revija pokazala svu njegovu veličinu i genijalnost što je on spojio i s modernom, elektronskom glazbom. U glazbenom sam svijetu u vrijeme Elektre bila ispred svog vremena što je i on sada u modnom svijetu. Kada su me kontaktirali, bila sam oduševljena. Spojila nas je neka svemirska sila! Primila sam nekoliko primjeraka CD-a, a Elektra se nalazi na prvome mjestu. Velika je to stvar za mene, ali i veliki doprinos našoj kulturi, da se uz ovakav veliki brand spominje i moje ime – kazala je glazbena umjetnica tijekom svog gostovanja prilikom kojeg je najavila i svoj koncert zakazan za 29. studeni u KD Vatroslav Lisinski kojim će obilježiti 60 godina svoje karijere.

Na velikom slavljeničkom koncertu ženi za sva vremena pridružit će se i brojni gosti: Greenhouse Blues Band, Telefon Blues Band, Dementronomes, Nina Saffron, Nipple-People, Valerija Nikolovska, Vanda Vinter, Tihomir Pop Asanović, Vedran Božić, Branko Bogunović–Pif i gost iznenađenja.