EKSKLUZIVNO: Kako se gradi Horvatinčićevo carstvo

Autor:: Filip Kordić 12/1/2009 8:42

-.--.-

– Radovi na Lifestyle centru na Cvjetnom trgu teku prema planu. Više od toga nemam što govoriti jer sve ostalo spada u prestručnu sferu – rekao nam je Tomislav Horvatinčić kada smo ga upitali u kojoj se fazi nalazi projekt koji je podijelio zagrebačku javnost.

Portal Zagrebancija.com došao je u posjed dosad neobjavljenih fotografija sa gradilišta koje je od znatiželjnih pogleda zaklonjeno velikim reklamnim panoom.

Prolaznici su do sada samo povremeno mogu vidjeti  tek strojeve koji su veći od panoa kako neumorno rade s druge strane “zavjese”. 

Na fotografijama je vidljivo da je sav građevinski otpad nastao rušenjem kina Zagreb i okolnih zgrada uklonjen.

Trenutno se radi na iskapanju zemlje kako bi se napravilo mjesta za podzemnu garažu kapaciteta 400 vozila.

Na gradilištu je prisutna teška mehanizacija i veliki broj radnika koji rade u smjenama. No, unatoč velikoj količini blata, Ilica kojom prolaze kamioni i dalje je čista. Velika pažnja posvećuje se pranju kamionskih guma što je vidljivo i na nekoliko fotografija.

Uređenja Cvjetnoga Trga započelo je prije dvije godine te je izazvalo velike demonstracije građana.

-.--.-Protivnici projekta smatraju da se ne radi o uređenju Cvjetnoga trga već o devastaciji donjega grada i pogodovanje privatnim interesima.

Jedna od najspornijih točaka ovoga projekta jest gradnja podzemne garaže zbog koje će Varšavska ulica iz pješačke postati prometna.

– Završetak izgradnje Life Style Centra očekuje se krajem 2010 godine – rekao je na kraju Horvatinčić.

>>>POGLEDAJTE FOTOGALERIJU