Do sutra toplu vodu i grijanje neće imati ovih pet kvartova

Predviđeno vrijeme trajanja obustave je do sutra, 31. prosinca 2021. u jutarnjim satima

Zbog sanacije puknuća magistralnog vrelovoda na Brdovečkoj cesti, od četvrtka u 15 sati do petka ujutro obustavlja se isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u naseljima Gajnice, Malešnica, Špansko, Prečko i Rudeš, izvijestilo je HEP Toplinarstvo.

Radnici HEP-Toplinarstva pristupili su hitnoj sanaciji puknuća, nakon čega će se uspostaviti opskrba toplinskom energijom. Predviđeno vrijeme trajanja obustave je do sutra, 31. prosinca 2021. u jutarnjim satima.

Radnici HEP-Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuće vrelovoda sanira u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje, poručuju u priopćenju

Razlozi puknuća vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici. Dionica vrelovoda na kojoj je došlo do puknuća nije bila u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“.