Djelatnici i djelatnice Hitne pomoći izašli su na ulice

Podršku im je dao ministar zdravstva Vili Beroš

Djelatnici i djelatnice Htine pomoći, okupili su se na Markovom trgu, a prosvjeduju sa zahtjevom da im se prizna beneficirani radni staž.

Podršku im je dao ministar zdravstva Vili Beroš.

“Za danas najavljeni protest zaposlenika u službi hitne medicine i njihovi zahtjevi za priznavanjem beneficiranog radnog staža legitiman su i demokratski način izražavanja stajališta i iskazivanje zahtjeva za rješenjem određenih otvorenih pitanja i ja ih s te strane podržavam”,  rekao je Beroš u priopćenju.

Ističe da Ministarstvo zdravstva ulaže i ulagat će u poboljšanje uvjeta rada i tehničku opremljenost hitne medicine, a rješenje beneficiranog staža zaposlenici će morati potražiti u za to nadležnom ministarstvu.

Zavodi za hitnu medicinu, ističu, važne su sastavnice javnog zdravstvenog sustava u pružanju pravodobnih intervencija u spašavanju i zaštiti života pacijenata.

“Na težinu, uvjete i odgovornost rada u izvanbolničkoj hitnoj medicinskoj službi u više je navrata, još od 2014. godine, ukazivao Hrvatski zavod za hitnu medicinu, te se opetovano zalagao za njihovo ostvarivanje prava na beneficirani radni staž”, dodaju iz Ministarstva.

Iz Ministarstva ističu da su djelatnicima u toj žurnoj službi omogućeni  posebni dodaci na plaću u odnosu na druge djelatnosti uvažavajući specifičnosti uvjeta njihova rada.