Djed Božićnjak u posjetu Zoološkom vrtu Grada Zagreba

Djed Božićnjak je darovao poklone djeci diljem svijeta, a na svome dugom putu nije zaboravio na stanovnike Zoološkog vrta Grada Zagreba. Pomoćnici Djeda Božićnjaka tradicionalno na Štefanje donose radost u Zoološki vrt.  Prvo su posjetili razigrane smeđe medvjede Alberta i Kvetu koji su se ove jeseni u Hrvatsku doselili iz Slovačke.

Nasuprot nastambe za medvjede pomoćnici Djeca Mraza zastali su kraj crvenih vjeverica, a potom su prateći omiljenu boju otišli do crvenih pandi, a zatim do afričkih lavova te nakon njih do deva i bizona. “Kveta i Albert su toliko veseli i aktivni, a ovo im je prvo božićno darivanje. U darovima su njihove poslastice, nešto što ne dobivaju svaki dan. Moraju se izboriti za njega sa svojim prijateljima iz nastambe”, otkrio je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba

Svoju šetnju Divljim srcem grada pomoćnici Djeda Božićnjaka završili su u Tropskoj kući, gdje su im se veselili tukani, kudravi hokoi, goure i čvorci. Advent u Divljem srcu grada traje do 8.1. svakim danom do osam sati navečer osim na Staru godinu.