Dan mentalnog zdravlja

Mentalno zdravlje važan je dio našeg općeg zdravlja te predstavlja iznimno važan izvor snage i sigurnosti za svakog pojednica, ali i za odnose u obitelji i društvu. Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se 10. listopada, a tim se povodom na zagrebačkom Cvjetnom trgu organiziralo pravo savjetovalište.

Građani su mogli provjeriti pod kakvim su trenutno stresom te koliko isti utječe na kvalitetu njihovog života, a psiholozi napominju koliko je važno da redovno održavamo higijenu mentalnog zdravlja.

Teška globalna situacija, počevši od pandemije, trenutnog rata u Ukrajini, pa sve do lokalnih potresa koji su nas zadesili, značajno su utjecali na naše mentalno zdravlje.

Udruga Kako si? bavi se psihoedukacijom i psihološkom podrškom, a građani se mogu uključiti u razne aktivnosti udruge i dobiti besplatno savjetovanje.

Mentalno zdravlje neizostavan je i neizmjerno važan dio sveukupnog zdravlja, a užurbanost modernog svijeta stavlja nas u stanje kroničnog stresa. Katkada je dobro potražiti podršku stručne osobe koja će nam pomoći da uspješnije rješavamo određene probleme, stoga ne oklijevajte, pomozite sebi i živite sretnije i kvalitetnije.