Dan grada Svete Nedelje

Proslava Dana grada Svete Nedelje veže se uz blagdan Presvetog Trojstva te ju prati niz događanja kao što su izložbe slika, koncerti, sportski program i, zabavni prigodni programi uz nastup kulturno-umjetničkih društava. Na svečanoj ceremoniji obilježavanja Dana grada Svete Nedelje gradonačelnik Dario Zurovec osvrnuo se na uspješno provedene projekte.

“Sveta Nedelja je sinonim za grad s pozitivnom poduzetničkom klimu i za grad za ugodan obiteljski život. Nakon četiri godine titule najboljeg grada za gospodarstva osvojili smo prestižnu nagradu najboljeg grada srednje veličine u kategoriji kvalitete života. Kvaliteta života i stimulativna gospodarska politika privlače sve više mladih obitelji i investitora te smo jedni od rijetkih koje prati pozitivna demografska slika. Sve to nosi i nove izazove za nas, no smatram da je to ujedno i pokazatelj da idemo u pravom smjeru. Zajednički snagama nastavljamo unapređivati naš grad i težiti k tome da život u Svetoj Nedelji bude još ugodniji. U mnogo čemu smo ispred drugih, a to najbolje pokazuju aktualne teme i naše ukidanje prireza, odnosno najveće porezno rasterećenje koje je provela jedna jedinica lokalne samouprave, sad već davne 2019. godine”, rekao je Dario Zurovec, gradonačelnik Grada Svete Nedelje.

Izgradili su kilometre podzemne infrastrukture, biciklističke i pješačke staze. Obnovili su škole i vrtiće te su započeli obnovu glavnih prometnice u gradu. Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec poručio je kako najmlađi grad u Zagrebačkoj županiji niže uspjehe i stalno se razvija. Grad Sveta Nedelja dobio je status grada 2006. godine.

“Upućujem čestitke svima koji daju doprinos da se razvija i Sveta Nedelja i Zagrebačka županija. Ovo je grad u kojem gospodarstvenici imaju istaknuto mjesto. Upravo naši gospodarstvenici u Svetoj Nedelji i u Zagrebačkoj županiji imaju svoje istaknuto mjesto. Oni pune proračun jedinica lokalne samouprave u općinama, gradovima i u Županiji. Upravo kroz to punjenje proračuna mi kao Županija možemo raditi na kapitalnim projektima, razvijati našu Županiju da ugodnija i bolja za život za sve naše žitelje. Svi znate da je zagrebačka županija u proteklih dvadesetak godina uložila u djecu i mlade. Izgradili smo brojne škole i školske sportske dvorane. U suradnji sa Svetom Nedeljom izgradit ćemo školu u gradskom naselju Strmec, a nakon toga i školsku sportsku dvoranu”, poručio je zamjenik župana Ervin Kolarec.

Vlada Republike Hrvatske omogućila je korištenje decentraliziranih sredstava za obnovu zgrada javne namjene pogođenih stradalih u potresu. “Dobili smo prijedlog da financiramo projektnu dokumentaciju za dvorac u Kerestincu. To smo i učinili i odobrili sredstva od 63 000 eura. Važno je istaknuti da uz pomoć Fonda solidarnosti europske unije trenutno imamo povijesno ulaganje u cestovnu infrastrukturu. Radi se na sanaciji 82 klizišta, 70 mostova i 113 županijskih lokalnih cesta. Radi se o povijesnom ulaganju, a iz tog paketa na području Svete Nedelje sanirat će se dvije županijske ceste i jedna lokalna cesta u vrijednosti od 1 100 000 eura”, dodao je Kolarec.

U sklopu svečanog obilježavanja Dana grada Svete Nedelje dodijeljene su nagrade Grada za dostignuća i doprinos u društvenom životu.

ČLANAK PROIZVEDEN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM.