„Crna kosa, crno oko“, nova je pjesma mlade pjevačice

Ljeto je vrijeme kada stare ljubavi ožive i nove se stvore. Ali s nogama čvrsto na zemlji. Jer svaka žena treba znati voljeti – prvo sebe.

Ovako otprilike zvuči generalna poruka nove pjesme, sada, kantautorice, Ivane Orlić koja nosi ime „Crna kosa, crno oko“, a koja je svjetlo dana ugledala 10.08.2022. točno u podne na YouTube kanalu popularne Biograđanke sa Splitskom adresom.

„Crna kosa, crno oko“ nosi posebno mjesto u mom srcu, kao i prvijenac „Egoist“ nastao tamo 2016. godine – kazala je Ivana otkrivajući da je joj je novi glazbeni uradak poseban jer je ona osim u ulozi pjevačice briljirala i kao autorica teksta.

Pjesma je brza plesna ljetna, brzo ulazi u uho. Tako je i aranžirana, snimljena. Snimali smo je u prekrasnom ambijentu Marine Dalmacija u Sukošanu, kao i na karting stazi u Splitu kod mog prijatelja i poslovnog suradnika Matka Sinovčića. Sretna sam jer su u spotu za pjesmu sudjelovali svi moji prijatelji. A, kolega s fakulteta i dugogodišnji prijatelj utjelovio je tu fatalnu, nesuđenu, ljubav koje se napokon riješim. Jer, pjesma je ljubavna, ali govori o ljubavi prema sebi. Ljubavi koju svaka žena mora imati i gajiti – kazala je Ivana koja je od najranijih dana pjevala. U glazbenoj naobrazbi ima završenu osnovnu školu smjer klavir i solo pjevanje, što se one opće tiče, Ivana je završila Ekonomski fakultet u Splitu. Spojivši ljubav prema glazbi i struku, odlučila je otvoriti i PR agenciju.

–    Činilo mi se kao logičan slijed. Dugi niz godina sam sama sebi već menadžerica. Organizirala sam nastupe i brinula se za sve oko njih. I, kako volim komunicirati s ljudima, uz to što sam dodatno izoštrila organizacijske sposobnosti, odlučila sam krenuti u poduzetničke vode. Agencija Flame se, osim glazbenim nastupima, bavi i organizacijom evenata i svim onim popratnim radnjama koje čine iskustvo nezaboravnim – kazala je Ivana.Svoje je organizacijske vještine, kako kaže, brusila brojnim „terenskim“ nastupima diljem Hrvatske. Od raznih evenata, preko vjenčanja, i proslava rođendana do fešta.

Nastupam pod svojim imenom, a prate me prijatelji i kolege iz Euforija benda, a većinu vjenčanja radim s prijateljima i kolegama Matkom i Branom.  Važna imena u mom životu su i ona s kojima stvaram glazbu.  To je moj tim koji čini uski krug mojih prijatelja, kolega i poslovnih suradnika. Tako su na pjesmi „Egoist“ radili Leo Škaro za glazbu i aranžman, Miki Nopling je snimao spot, a tekst je napisao Dado Pastuović. Ista ekipa je zaslužna za „Crnu kosu, crno oko“, s tim da sam se ja okuražila i odlučila publici prezentirati dio sebe u vidu teksta kojeg sam napisala – kazala je Ivana.

Pjesma je nastala u prosincu, ali sada je pravo vrijeme, smatra Ivana, da vidi svjetlo dana.

–    Ljeto je savršeno doba za nju, a tu je bilo i dosta nastupa zbog kojih nisam imala vremena sve odraditi kvalitetno. Ženama bi se mogla itekako svidjeti. Jako sam ponosna na ljude koji su sa mnom u ovom projektu. Mislim da smo napravili jednu jako zabavnu stvar gdje će se dosta žena moći prepoznati. Poruka je jednostavna, svaka žena treba biti jaka i – svoja. I uz nju mora biti takav muškarac. Treba voljeti sebe, smijati se i voljeti ono što radite – kazala je Ivana koja je snimila i par stranih covera i zabavnih mixeva.

–    Nove pjesme su u nastajanju. Tamo u rujnu idemo s trećom pjesmom – najavila je nove projekte.

Prvo valja se dobro izguštati u ljetu uz „Crnu kosu, crno oko“.

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=n2EfA8OumYc