Čoviću, popravi pijani semafor u Sesvetama

Semafor na opasnom raskršću

Autor:: N.I. 11/29/2009 17:01

Stotine građana koji svakodnevno voze križanjem ulice Ljudevita Posavskog i Slavonske avenije u životnoj je opasnosti zbog zbunjujućeg semafora, no odgovorni o tome ne mare već krivicu prebacuju jedni na druge. Semafor naime istovremeno pokazuje i zeleno i crveno što se vidi i iz fotografija koje objavljujemo.

Čudno je da niti jedan od radnika koji rade na raskrižju Ljudevita Posavskog i Slavonske avenije nije uočio pogrešku i prijavio je.

Direktora Zagrebačkih cesta Srećka Vučinića to ne brine previše. Rekao nam je tek da nazovemo -.-Goran Jakus/PIXSELL-.-Zvonka Vorela, rukovoditelja  radne jedinice održavanja semafora. On o tom problemu zna, ali očito ne mari. Štoviše čak se to ne smatra problemom, već uobičajenom pojavom na zagrebačkim cestama.

– Na zagrebačkim prometnicama imate velik broj semafora s ‘uvjetnom zelenom strelicom’- rekao nam je Vorel, naglašavajući taj stručni naziv.

Kada smo ga upitali je li to opasno, odgovorio je da postoje prometni stručnjaci koji izrađuju projekte, te da Gradski ured za promet odobrava sve projekte koje se realiziraju u konačnici.

I tako dok oni prebacuju odgovornost, opasnost na cesti vreba. Lani je u prometu smrtno stradalo 664 osobe.

Osim u Zagrebačkim cestama ruke peru i Vijeću gradske četvrti Sesevete. Podpredsjednik Ivan Žumberac je rekao da o tome nema pojma, te je najbolje da obavijestimo policiju.