Čistoća nabavila električne trokolice pa će sada posao biti efikasniji i brži

U Čistoću je stiglo pojačanje. Podružnica gradske megatvrtke nabavila je 30 novih električnih trokolica koje će radnicima uvelike olakšati obavljanje svakodnevnog posla.

Foto: Zagrebancija.com

Za gospodina Roberta Hercega obavljanje svakodnevnog posla od danas će biti puno jednostavnije. On je jedan od djelatnika Čistoće koji će gradskim ulicama voziti nove trokolice koje je nabavila Čistoća.

“Dobro je došla svaka modernizacija. Do sada smo radili na staromodniji način. Imali smo ova, kako ih mi zovemo, kolica na pedale”, ispričao nam je djelatnik Čistoće Robert koji s kolegama dnevno prevali kilometre vodeći brigu o čistoći metropole.

“Ovo će uvelike pomoći. Imamo neke točke koje održavamo i čistimo, a koje su udaljene od naše ispostave. Sada ćemo biti puno brži i lakše obavljati svakodnevne poslove čišćenja grada”, dodaje Robert.

Foto: Zagrebancija.com

Čistoća raspolaže s ukupno 332 trokolice, a od toga je sada 30 novih, modernijih, električnih.

“Imali smo šest električnih trokolica na testiranju, pokazale su se dobrima. Veća je pokretljivost, odnosno mobilnost samog radnika i može pokriti veću površinu pa smo ih odlučili naručiti još 30. Momentalno imamo 296 trokolica na mehanički pogon s kojima pokrivamo cijeli grad”, pojašnjava voditelj podružnice Čistoća Jure Leko.

Ove električne trokolice hrvatski su proizvodi. Radi ih domaća tvrtka koja se uskoro nada i probitku na europsko tržište.

“Mi smo proizveli trokolice temeljem javnog natječaja. Prilagodili smo, razvili i dizajnirali ih u kratkom roku te pustili u testiranje. Vozači su nam rekli što treba doraditi te smo to i učinili i sada su im potpuno prilagođene. Trokolice se proizvode dva kilometra od Zagreba i radimo ih za sve druge institucije, bili u pitanju cargo, teretni ili viličarski poslovi”, ističe Robert Vlašić, direktor tvrtke Viking.

Foto: Zagrebancija.com

Cilj modernizacije u Čistoći, u sklopu koje su nabavljene nove trokolice, je ubrzati rad, odnosno smanjiti broj djelatnika, a povećati mobilnost.