Cibona i Cedevita u 17h u borbi za Zagreb

Tekst:: A.P. 12/9/2012 12:31

U nedjelju u 17:00h u Košarkaškom centru Dražen Petrović Cedevita će u sklopu 12. kola ABA lige gostovati kod Cibone. Crveni su pod Tornjem ove godine igrali euroligaške utakmice pa su na igranje u toj dvorani sasvim naviknuti, a nakon slavlja nad Krkom u prošlom kolu Aco Petrović želi nastaviti s pobjedama u regionalnoj ligi.

– Maksimalno respektiramo Cibonu. Znamo koju individualnu kvalitetu imaju u određenim igračima i sigurno da će u nedjelju njima biti light motiv da prekinu crnu seriju. S druge strane, naš light motiv je da krenemo u seriju pozitivnih rezultata u regionalnoj ligi. Unatoč određenim poteškoćama što se tiče igrača, prije svega Marka Tomasa i donekle Luke Babića – izjavio je trener Cedevite.

Iako je Cibona u prošlom kolu ABA lige u Ljubljani poražena, činjenica da je u gostima kod Olimpije u jednom trenutku imala veliko vodstvo dovoljna je za upozorenje.

– Vjerujem da ćemo biti spremni i želim tu pobjedu, ali ne oslanjamo se na to da je Cibona u problemima jer smo svjeni da Cibona može odigrati u svojem okviru. Vidjeli smo, uostalom, 25 minuta u Ljubljani da je to izgledalo prilično dobro i kvalitetno, gdje su oni otišli na 19 razlike. Prema tome, ne možemo upasti u zamku da se zavaravamo lošom formom i lošim rezultatima. Pogotovo ja znam koliko Cibona u tim uvjetima može biti opasna – dodaje Aco.

Dariju Šariću, koji će u dresu Cibone debitirati u nedjelju, optimizma ne nedostaje. Mladi Šibenčanin na konferenciji za novinare održanoj pred susret s Cedevitom rekao je da osjeća pozitivnu nervozu pred utakmicu.

– Sam sebi ne stvaram pritisak pa ga niti ne osjećam. Mislim da mogu pomoći ekipi da u nedjelju dođe do pobjede. Danas smo odradili dobar trening nakon što se ostatak momčadi vratio iz Sankt Peterburga. Svi smo fokusirani i svi želimo pobjedu. Gradski derbi koji nam u ovom trenutku dolazi više je od obične utakmice. Cedevita je favorit, ali mislim da možemo iznenaditi ukoliko budemo puno brži, ako brže mislimo i trčimo i na taj način tražimo svoju šansu u nedjelju – rekao je Dario Šarić