Čaroban Advent kod Matoša oduševio zanimljivim detaljima i gastro ponudom

Raclette sarme, mesni čips, pečeni jeger, švedski i norveški vafli samo su dio inovativne i bogate gastro ponude.

Foto: Press materijal

Na Strossmayerovom šetalištu počeo je Advent kod Matoša. Jedna od najljepše uređenih adventskih lokacija i ove je godine zablistala, a atmosferu je začinio svestrani ženski bend C.U.R.E.

Na otvorenju brojni šetači nisu mogli odoljeti posebno osmišljenim detaljima koji su jednu od najpoznatijih zagrebačkih lokacija ponovno pretvorili u pravu božićnu bajku. Šetnica je, uz brojne zaljubljenike u fotografiju, postala mjesto na kojem su se posjetitelji zadržavali pred objektivom i bilježili brojne scenografske novitete zbog kojih bi Advent kod Matoša i ove godine mogao konkurirati za titulu najljepše uređene lokacije koju nosi dvije godine zaredom.

Foto: Press materijal

Na svakom su koraku zanimljivi detalji: stare plesne cipelice, pisaće mašine, skije posebno uređene za blagdansko vrijeme, stare drvene sanjke u novom ruhu, bezbrojne lampice i neizostavni stari zagrebački prozor koji je proglašen jednim od najfotografiranijih fotopointova na lokacijama glavnog grada Hrvatske.

Adventske kućice otvorene su od petka, a ponuda je izrazito bogata te će posjetitelji uživati u tradicionalnim recepturama na moderan način, ali i iskušati nešto drugačije. Raclette sarme, mesni čips, pečeni jeger, švedski i norveški vafli samo su dio inovativne gastro ponude koja je ove godine na još višoj razini.

Foto: Zagrebancija.com

Na otvorenju je posjetitelje zagrijao bend C.U.R.E. sastavljen od četiri djevojke od kojih svaka svira na više različitih instrumenata. Zvukovi saxa, flaute, klavijatura, cajona i violine uz četiri moćna ženska glasa stvorili su odličnu atmosferu na svim dijelovima šetnice. C.U.R.E će na istom mjestu nastupati još dva puta, a za zimski provod u nadolazećem razdoblju pobrinut će se poznati i bendovi Belfast Food, Kuzma & Shaka Zulu, Techno Vikinzi te brojni DJ-evi i urbani bendovi. Dan nakon Božića, 26.prosinca posjetitelje će zabavljati bend iznenađenja, a u veselu novu godinu ući ćemo sa Stampedom i Ivankom Mazurkijević.

Foto: Press materijal

Topli blagdanski ugođaj nastavlja se u Dežmanovom prolazu s očaravajućom blagdanskom scenografijom koja vodi do kina Tuškanac, lokacije Filmskog adventa. Tema uređenja cijelog Adventa u Zagrebu je Orašar pa su i dekoracije u brojnim starim izlozima prolaza inspirirane ovom veličanstvenom baletnom bajkom, a posjetitelje parka uz kino oduševit će velika glazbena kutija s hologramskom balerinom koja se okreće uz zvukove nota iz spomenutog baleta. Filmski advent u kinu Tuškanac počinje 14. prosinca projekcijama filmskih igranih i crtanih obiteljskih filmova.