Čak 14 posto zaposlenika Voodopskrbe nema odgovarajuću stručnu spremu

radovi

Autor: S.S., FOTO: www.zgh.hr, Facebook 1/27/2016 9:10

Klub zastupnika zagrebačkog SDP-a oštro je osudio praksu nelegalnog zapošljavanja radnika Vodoopskrbe i odvodnje na radna mjesta za koja nemaju odgovarajuću stručnu spremu.

Naime, nalazom Gradskog kontrolnog ureda utvrđeno je da od 1.046 zaposlenika njih čak 138, odnosno 14 posto, nema odgovarajuću stručnu spremu za radna mjesta na koja su raspoređeni.

– Također, utvrđeno je da je na značajan broj rukovodećih pozicija raspoređeno više ljudi nego što je potrebno. S obzirom na obujam nepravilnosti utvrđenih u Vodoopskrbi i odvodnji očigledno je da nije riječ o izdvojenim slučajevima, nego o ustaljenoj praksi – poručili su iz SDP-a čiji Klub zastupnika inzistira da se ispita koliko je takvih nepravilnosti u cijelom Zagrebačkom holdingu.

-.-Facebook-.- – Neodgovorno je i štetno tako se ponašati s javnim poduzećima i javnim novcem. Sve nepravilnosti moraju se istražiti, a odgovorni sankcionirati. Ne smije biti privilegiranih, ista pravila moraju vrijediti za sve. Javnim novcem treba gospodariti odgovorno. Nažalost, građani su opet izvukli deblji kraj i platili račun. To je nedopustivo – kazao je predsjednik  zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić izrazivši zabrinutost zbog ovog slučaja.

Zagrebački SDP kontinuirano upozorava na nepravilnosti i netransparentnost u Holdingu te predlaže da se stvari počnu rješavati na sustavan i analitički način.

– Holdingu je potrebno više transparentnosti, a manje rasipnosti. Zagrebu su potrebne promjene – komentar je tajnika Gradske organizacije SDP-a Dominika Etlingera na ovaj slučaj.