Božićna izložba radova učeničkih zadruga u prostorijama Zagrebačke županije

Učeničke zadruge s područja Zagrebačke županije predstavile su svoje proizvode na tradicionalnoj božićnoj prodajnoj izložbi u prostorijama Zagrebačke županije. Božićne jaslice, anđeli, prirodni sapuni, orašari, kreme za ruke, lovačka salata, narukvice, naušnice, zvončići i jelke od papira, samo su neki od predmeta koje su učeničke zadruge Zagrebačke županije predstavile na božićnoj izložbi.


“Vrlo je značajno da se djeca bave kreativnim radom u svoje slobodno vrijeme, čime rade nešto korisno za sebe i za Zagrebačku županiju”, naglasio je Damir Tomljenović, zamjenik župana Zagrebačke županije. “Učenici stalno planiraju što moraju raditi, a učeničko zadrugarstvo je neprocjenjivo za budućnost jer sve su to mali uspješni poduzetnici”, istaknula je Darinka Balen, tajnica podružnice učeničkih zadruga Zagrebačke županije. Prošli tjedan je registrirana 40. zadruga, a one se nalaze u osnovnim i srednjim školama i u dva centra za odgoj i obrazovanje. “Zadruge se bave raznovrsnim stvarima stoga postoji i zadruga koja ima veliki voćnjak s 1200 stabala te oni u godini proizvedu 20 tona jabuka, koje djeca distribuiraju diljem Hrvatske” dodala je Darinka Balen.

“Naša učenička zadruga ima nekoliko sekcija, a to su: likovna sekcija, likovno-keramička sekcija, školski vrt, eko skupina, modelari. Danas smo  predstavili božićne naušnice, božićnim čaj, narukvice, boriće, prirodne sapune i balzame za usne”, otkrila je Tajana Brnić, učiteljica iz Osnovne Škole Eugena Kumičića iz Velike Gorice i voditeljica učeničke zadruge. Božićna izložba radova učeničkih zadruga okupila je vesele i kreativne nastavnike i učenike te privukla pozornost brojnih zainteresiranih kupaca. Stoga su i dalje motivirani da nastave marljivo s radom i pripremom za buduće prodajne izložbe, od kojih su neke i humanitarnog karaktera.

ČLANAK NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM.