Boris Šprem Milinoviću priprema Ustavnu tužbu

Autor: Sanjin Španović 7/29/2010 10:09

Predsjednik Gradske Skupštine Boris Šprem dignuti će Ustavnu tužbu protiv Darka Milinovića, ministra zdravstva zbgo toga što je bez da je pitao Gradsku Skupštinu ustrojio mrežu bolnica u Zagrebu.

-.-Martina Horvat-.-Premijerka Kosor i Darko Milinović– U samom Ustavu piše da je lokalna uprava posebno zadužena da razvija mrežu zdravstenih ustanova, a Milinovića to očito nije briga. Znate li što je Ustav? Majka svih zakona – rekao nam je jučer Boris Šprem koji i inače Ustav RH, kao i Statut grada Zagreba stalno nosi uz sebe, pa među novinarima kruži šala da njihov sadržaj zna i napamet.

U slučaju da Ustavna tužba prođe i grad Zagreb je dobije Milinović bi morao povući sve svoje odluke. Osim tužbe, Šprem je jučer napisao i pismo gradonačelniku Bandiću u kojem je od njega zatražio da se očituje što je napravio sa zaključcima Skupštine o pregovorima sa Milinovićem o bolnicama.

Milinović i Bandić  dogovorili prijelazno rješenje za pet gradskih bolnica

Podsjetimo, gradonačelnik i ministar zdravstva raspravljali su prije nekoliko o novoj mreži bolnica u Zagrebu, te su se složili da takav sustav jamči uštede čime je Bandić postupio suprotno od odluke i zaključka Skupštine.

Milinović i Bandić su se dogovorili prijelazno rješenje za pet gradskih bolnica: Dječja bolnica Srebrenjak, Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama (Goljak), Specijalne bolnice za plućne bolesti (Rockefellerova), Specijalna bolnica za psihijatriju djece i mladeži (Kukuljevićeva) i Psihijatrijska bolnica ‘Sveti Ivan’ (Jankomir). One će biti financirane preko Kliničke bolnice ‘Sestre milosrdnice’ (Vinogradska) kako bi se održala njihova djelatnost te standard zdravstvene usluge za građane Grada Zagreba.