Besplatni liječnički pregledi i brojne pogodnosti za umirovljenike na sajmu Pravo doba

Na sajmu Prava dob generacija 50+ moći će obaviti besplatan mali sistematski pregled i konzultacije s liječnikom

Na Zagrebačkom velesajmu od 18. do 20. svibnja održava se sajam Pravo doba. Treći po redu sajam, naredna tri dana, za osobe treće životne dobi. Idućih dana Velesajam će biti mjesto susreta osoba starije dobi, mjesto na kojem će, između 65 izlagača, moći pronaći ponude lječilišta, toplica, zdravstvenih usluga i proizvoda, domova za starije osobe, terapeutskih uređaja, opreme i pomagala, dodataka prehrani i turističkih usluga.
– Izdvojila bih svakako male besplatne sistematske preglede. Uz to, posjetitelji će obilazeći izložbene prostore moći obaviti niz drugih pretraga. Također, u toj akciji pridružio nam se i Dom zdravlja Zagreb Centar koji je referentno mjesto za zdravo i aktivno starenje te će oni na svom prostoru obaviti kompletan sistematski pregled uz završne konzultacije s liječnikom. Brojni će izlagači ponuditi popuste, kao i nagrade koje očekuju naše posjetitelje – istaknula je voditeljica projekta Suzana Ledenko.
Zanimljive atrakcije i programi osmišljeni su kako bi se poboljšala kvaliteta života osoba starije životne dobi, ali i kako bi oni pronašli zanimaciju i razlog za izaći iz kuće.
– Cjelodnevnim programom kroz tri dana, kako na izložbenom dijelu tako i na pratećim događanjima, želimo prezentirati ono što je važno da bi sugrađani zrelije dobi uživali u najboljim godinama i slobodnom vremenu na što kvalitetniji način – objasnila je voditeljica podružnice Zagrebački velesajam Dina Tomšić.
– Da se ništa na ovom sajmu ne napravi nego da se desetak najmudrijih Zagrepčana zaljubi u ova tri dana, ja ću biti sretan. Bit će ovdje ljubavi – poručio je u svom stilu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.