Bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na Fašnik!

Fašnički likovi

Autor:: Lea Lamešić 2/16/2011 9:15

Predstavljen je ovogodišnji Samoborski fašnik, 185. po redu. Najiščekivaniji događaj godine, u Samoboru će se odvijati od  26. veljače do 8. ožujka i to na temu “Fašnički politički vremeplov”.

-.-JabukaTv-.-Plakat za Samoborski fašnikOvoga puta turistička atrakcija donosi i jednu promjenu. Naime, tradicionalna ceremonija otvaranja Fašnika, preuzimanja ključeva Grada i proglašenja Slobodne  Fašničke Republike započet će u subotu, 26. veljače u podne, a ne kao do sada petkom uvečer. Time se, prema riječima zamjenice direktorice Turističke zajednice, Marijane Obad Slamar, htjelo omogućiti što većem broju posjetitelja da sudjeluje u ovim atraktivnim događanjima.

Sljedeći vikend je predviđen program za najmlađe

Od povorke osnovnih škola, vrtića i gostujućih vanjskih skupina. Za djecu će se tijekom cijelog Fašnika  odvijati svakodnevni programi na maloj pozornici na Trgu Matice hrvatske te fašničke radionice u Maloj dvorani samoborskog kina.

Zabava za mlade i stare, a Fašnik i na Facebook-u

Od izvođača na centralnoj pozornici nastupaju TBF, Psihomodo pop, Urban, Marijan Ban i brojni drugi izvođači-najavila je Marijana Obad Slama. Osim na glavnom trgu, koncerti poznatih izvođača odvijat će se i u velikom šatoru iza kina, oba vikenda i u utorak, s početkom od 21 sat.

Ove godine odvija se i prvi samoborski facebook fašnik. Članovi će moći pomoću posebne aplikacije na fan pageu objavljivati svoje maskirane fotografije, glasati i osvajati vrijedne nagrade.

-Pozivam sve vas ljude dobre volje, bez obzira na godine, da pobjegnete od sumorne svakodnevnice i maskirate se, zabavite se i smijete se s nama bar ovih nekoliko dana u godini- rekao je zamjenik samoborskog gradonačelnika Hrvoje Frankić.

Stoga, nema vam druge nego da odete na jubilarni 185. Samoborski fašnik jer vas očekuju najljepši i najveseliji dani nezaboravna ludovanja pod maskama.