Bandić: Na Bregani se vežete u automobilu, kod nas zovete rođaka!

Autor: Leonarda Lujić 10/20/2016 10:14

Gotovo nas svakodnevno društvene mreže, ali i mediji obasipaju fotografijama pretrpanih kontejnera i divljih deponija u svakom dijelu grada. Na to je upozorila i Sandra Švaljek na Aktualnom satu Gradske skupštine koja je kritizirala odluku o smanjenu broja odvoza otpada.

– Je li ova Uprava sposobna riješiti probleme s otpadom? Zbog smanjenja broja odvoza stvaraju se divlji deponiji – upitala je Sandra Švaljek.

Bandić tvrdi kako nije krivnja Uprave već nesavjesnost sugrađana.

– To je stvar kućnog odgoja, nije to rezultat smanjenja broja odvoza. Evo mraka, evo i smeća. Ljudi su navikli raditi tako. U Austriji kuhaju konzervu od mesnog nareska kako bi odvojili papir. Kada ćemo mi tako? Zašto se mi ne vežemo u automobilu, nego to radimo kad pređemo Breganu? Kod nas zovu rodjaka  – odgovorio je Bandić.

No Švaljek tvrdi kako uprava nije stvorila preduvjete za savjesnost građana, time što nije omogućeno mjesto za odlaganje otpada.

U svom stilu gradonačelnik je zaključio kako svijest građana nije dosegla razinu odgovornog upravljanja otpadom. Upitao je koliko nas redovito odvaja otpad te pohvalio sebe kako u vlastitoj kuhinji ima pet kanti za odvojene prikupljanje otpada.