Bandić čestitao Božić kardinalu Bozaniću

Autor:: M. M. 12/23/2009 13:33

– Uzoriti gospodine Kardinale! Božićni blagadani vrijeme su obiteljskog okupljanja i prijateljskog susreta s čovjekom i Bogom, bez obzira na naciju, vjeru ili ideologiju – započeo je Bandić svečano čestitanje, dodavši kako nas ‘rođendan Isusa Krista, koji je čudesno obilježio ljudsku povijest, trajno podsjeća da nikada ne smijemo iznevjeriti temeljna kršćanska i općeljudska načela savjesti i života: pravdu, istinu i jednakost’.


– U blagdane i u svagdane, kao pojedince i zajednicu, još čvršće povezuje vjera, nada i ljubav, svi smo pozvani, ma kakvu službu obnašali, hrabro svjedočiti iskonske ljudske i kršćanske vrednote, i živjeti ih u duhu povjerenja i međusobnog uvažavanja, staviti ih u službu općeg dobra, a ne sebičnih i osobnih interesa! – žarko je zaključio zagrebački gradonačelnik.


Nadalje, u čestitci kardinalu Bozaniću stoji kako nas božićne poruke posebno obvezuju da poštujemo dostojanstvo svakog čovjeka i obitelji, da posebno brinemo o slabijim i nemoćnim članovima našeg društva i da predano izgrađujemo našu sretniju budućnost u zajedničkoj nam domovini.


– Poštovani gospodine Nadbiskupe, s tom nadom i vjerom, Vama osobno, svećenstvu, redovnicama i redovnicima, svim vjernicima zagrebačke nadbiskupije želim sretan i radostan Božić – završava čestitku Milan Bandić.