Aktivisti ležali ispred Gradske skupštine

Autor: 7/13/2010 9:36

Aktivisti Zelene akcije i Prava na grad legli su se ispred ulaza u Gradsku skupštinu kao znak prosvjeda. Kako je rekao Tomislav Tomašević iz Zelene akcije, zadnjih pet godina čekaju da se nešto učini po pitanju Varšavske.

– Gazi se javni interes i interesi građana. Gradska skupština samo daje preporuke što bi se htjelo napraviti umjesto da osnuju istražno povjerenstvo – rekao je Teodor Celakoski.

-.-Anto Magzan/ Pixsell-.-On je dodao da tvrtke u sklopu Holdinga uključene izgradnju podzemne garaže u Varšavskoj, kao primjer naveo Zrinjevac čiji je voditelj bio na dogovoru oko rušenja stabla.

– Ova vlast ništa ne rješava već samo nastavlja kontinuitet Bandićeve vlasti – rekao je Celakoski te najavio konferenciju za novinare u 10 sati.

S aktivistima se porječkao i Boris Šprem, predsjednik Gradske skupštine, koji se pojavio na ulazu. Aktivisti su od njega zatražili da podnese ostavku jer nisu ništa napravili.

– Šta da onda ulica preuzme vlast – odgovorio im je vidno iznerviran Šprem.

On je prije početka sjednice naveo akcije koje je skupština poduzela za rješavanje problema u Varšavskoj te da su počeli provjeravati nepravilnosti oko izdavanja GUP-ova u proteklom razdoblju.