Šminkala zvijezde Hoolywooda, sada predaje u POU-u

press

Autor:: Ivona Đukić 9/21/2011 1:48

Make-up artistica, Sanja Milić, koja je šminkala lica najpoznatijih holivudskih glumaca od ove jeseni predavač je na POU u Zagrebu. Naime, Pučko otvoreno učilište u Zagreb u skladu sa svojim dosadašnjim radom i stalnim uvođenjem novih edukativnih programa, kako bi pratilo potrebe tržišta rada, odlučilo je svojim polaznicima ponuditi hrvatskog predavača svjetske reputacije. Riječ je o make-up artistici Sanji Milić, koja u Americi živi već 20 godina, a kao vizažistica, odnosno make-up artistica radi još od 1993. godine.-.--.-press

U ekskluzivnom razgovoru za portal Zagrebancija otkrila nam je da će posao predavača biti potpuno drugačija perspektiva njenog posla.

– Jako se veselim ovom poslu, ovo će biti za mene nešto potpuno drugačije jer inače kada radim uglavnom šutim, a sada ću konačno pričati o svom poslu – rekla nam je Sanja Milić.

Program stručnog osposobljavanja za visažiste, koji će vodti Sanja, traje tri mjeseca i bit će u večernjim terminima ponedjeljkom i utorkom od 17-21 sat. Polaznici će se na predavanjima upoznati s poviješću mode i kostima, modnim kreatorima 20. stoljeća, tehnikama korigiranja lica, nosa, obrva, usana, očiju, dnevnom šminkom, večernjom, glamur šminkom te šminkom za modne revije, film i televiziju te modnu fotografiju.

Jedan od najzanimljivijih Sanjinih poslova je zasigurno onaj šminkerice na setu megapopularnog filma ‘Seks i grad 2’, a svoja umijeća pokazala je i u  filmovima Woodyja Allena poput ‘Kletva škorpiona’ i ‘Biti najbolji’, u kojem su glavne uloge imali Sean Penn i Uma Thurman. Tu je i film ‘People I know’ s Alom Pacinom, Kim Basinger i Ryanom O’Neilom i ‘Dečki mog života’ s Drew Barrymore. Sanja je bila i dio tima na setu serije ‘Ružna Betty’ koja je kod nas postigla veliku popularnost. No, sve nabrojano samo je dio Sanjinog rada u A filmskoj i TV produkciji.

Spremna na nove izazove

Ono čemu se Sanja najviše veseli  u Zagrebu je to što će polaznike svog tečaja učiti o jednoj od najvažnijih stvari, a to je etika na setu.

– Predavat ću stvarno o svemu, prvih 20 sati je samo teorija, poput povijesti šminkanja i frizura, ali odmah ću ubaciti i malo prakse da učenicima ne bude dosadno – sa smješkom je rekla Sanja i dodala kako njena predavanja počinju 3. listopada.-.--.-press

– Važno mi je polaznike naučiti o apsolutno svemu, svi profesionalni šminkeri znaju uljepšati lice, ali bitno je i kako se ponašati na setu, znači nema pričanja, zamaranja klijenti, trebamo šutjeti i raditi svoj posao – rekla je Sanja.

Iako za svaki posao treba imati talenta, Sanja je poručila svim potencijalnim polaznicima njenog tečaja da se ne zamaraju time imaju li smisla ili ne, jer se sve može naučiti.

– I ja sam onaj tip osobe koji puno bolje šminka druge nego sebe, zato svima onima koji misle da nemaju smisla za šminkanje, preporučujem da dođu na tečaj jer se, kao i uvijek, sve vrti oko prakse i vježbe. Uz to, uspješni završetak tečaja upisat će vam se u radnu knjižicu – ističe Sanja.

Cijeli intervju sa Sanjom Milić pogledajte u srijedu, 21. rujna na Jabuci TV u središnjoj informativnoj emisiji ZG Dnevnik u 18:40h