Učenički dom Luke Botića postat će Hotelijersko turistička škola

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, obišao je početak radova na rekonstrukciji Učeničkog doma Luke Botića, koji će prenamjenom postati Hotelijersko- turistička škola

Zagrebački projekt škologradnje se nastavlja se i dalje, a ovoga puta na red je došla rekonstrukcija bivšeg Učeničkog doma Luke Botića, u čije će tri zgrade, nakon završetka radova, useliti Hotelijersko turistička škola.

– Koja će od školske godine 2019./2020. raditi u ovim prostorima, imat će najsuvremenije uvjete za rad u jednoj smjeni. Bit će uređeno 28, što specijaliziranih, što općih učionica i prateći sadržaji. Možemo samo reći da se put prema zagrebačkom školstvu kakvo želimo i kakvo Zagreb zaslužuje u 21. stoljeću nastavlja – istaknuo je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje.

Zadovoljstvo novim prostorima, nisu krili ni djelatnici Hotelijersko turističke škole, koji željno iščekuju završetak radova.

– Već se radujem tome kako će to na kraju izgledati i koliko će vedrine u nove prostore unijeti oko 700 učenika. Prostor je i nekada imao obrazovnu namjenu, a tako će i ostati. Bit će to prostor za učenje i izvor novih ideja, te stvaranje novih vrijednosti. Kako je prostor projektiran, vjerujemo da će imati svoju svrhu i da će doprijeti boljitku grada i šire društvene zajednice – istaknula je Marija Rašan Križanac, ravnateljica Hotelijersko turističke škole.

Otvorenju radova prisustvovao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te se osvrnuo na činjenicu da se radi o delikatnom poslu jer se škola nalazi unutar povijesne jezgre grada, čime je i zaštićeno kulturno dobro.

– Hotelijersko turistička škola imat će najljepši prostor kad se ovo uredi, a budući da je pod zaštitom, morat će se pod budnim okom našeg Zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode raditi svaki centimetar kvadratnog prostora, ali mi smo već navikli da poštujemo kulturno dobro – izjavio je Bandić.

Za novu školu iz gradskog proračuna izdvojit će se 31 milijun kuna, a završetak radova predviđen je za 12 mjeseci.