Stanovnici Kajzerice traže uređenje Cimermanove ulice

S izgradnjom Remetinečkog rotora, situacija bi se mogla dodatno pogoršati, stoga su došli do nekoliko prijedloga kako prometno rasteretiti svoj kvart

U suradnji s prometnim stručnjacima, četiri projekta, razradili su stanovnici Kajzerice, okupljeni u Udrugu građana, a razlog tome je, već duže vremena, nepotpuna prometna infrastruktura problematične Ulice Radovana Cimermana.

– Ona je, u cijeloj svojoj dužini djelomično uređena, a djelomično i nije. Znači, s jedne strane imamo nogostup, s druge strane nemamo nogostup, s jedne strane imamo problem raskrižja, s druge strane imamo problem s velikim kamionima. Tako da, u principu, voljeli bi to riješiti – izjavio je Matej Jurčić, član Udruge građana Zakaj za Kajzericu.

Nogostup ne postoji na istočnoj strani ulice, na dijelu od savskog nasipa do Avenije Dubrovnik, a jedini označeni pješački prijelaz nalazi se oko 600 metara dalje. Između nogostupa i kolnika predlažu uređenje parkirnih mjesta, kojih na Kajzerici također nedostaje. Nešto dalje dolazi do drugog problema.

– Tu trebamo napraviti kružni tok definitivno, što se tiče dalje sjeverno dolazimo do problema tranzita iznad sedam i pol tona. Tu bi željeli na semaforu napraviti jedan znak koji bi zabranio promet iznad sedam i pol tona jer sva ta vozila zaobilaze rotor i te gužve te onda idu kroz naš kvart koji jednostavno ne može podnijeti nekakvu takvu priču – objasnio je Jurčić.

Svoje prijedloge, kako bi se uspostavila bolja prometna povezanost s ostatkom grada te smanjile gužve, proslijedili su nadležnima.

– Svi se slažu, čak je i prema Mjesnom odboru upućen nekakav dopis u kojem se zatražuje da se sljedeće godine napravi kružni tok ovdje, da se napravi bolja rasvjeta ali i nogostup. Nastavit ćemo stalno upozoravati na takav problem i nadam se da ćemo ga riješiti – dodao je Jurčić.

Od Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb- zapad, dobili su odgovor da se radi o kapitalnoj investiciji, koja se s obzirom na vrijednost mora financirati iz budžeta Grada Zagreba, a zeleno svjetlo od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet s nestrpljenjem iščekuju.