Pita od blitve oduševila Zagrepčane: Počeo je Gastro Best Fest

Može se kušati grah, čobanac, pršut, domaći sirevi, ali tu su i kolači, fritule, kroštule - otkrila nam je u šetnji Europskim trgom organizatorica festivala Suzy Josipović Redžepagić

Foto: www.zagreb.hr

Središtem Zagreba do 28. svibnja širit će se mirisi najboljih hrvatskih specijaliteta. Naime, na Europskom trgu je otvoren Gastro Best Fest čiji su organizatori odabrali najbolje od najboljih i okupili ih na jednom mjestu kako bi građanima i posjetiteljima ponudili ukusne, autohtone domaće delicije.

– Može se kušati grah, čobanac, pršut, domaći sirevi, ali tu su i kolači, fritule, kroštule – otkrila nam je u šetnji Europskim trgom organizatorica festivala Suzy Josipović Redžepagić.

Ipak, najveću gužvu zamijetili smo kod soparnika, dalmatinske pite s blitvom. Odoljeti joj nije mogao ni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

– Domaća blitva, domaći češnjak i domaće maslinovo ulje, tajna su uspjeha. Cijena fete je deset kuna, a moći će se kupiti svaki dan – doznali smo na licu mjesta.

Festival će biti otvoren od 11 do 23 sata. Tijekom dana druženje uz hranu začinit će lagana ambijentalna glazba, dok će navečer ugođaj biti “pojačan” nastupima različitih izvođača. Stoga, ako ste bez ideje za ručak, na Europskom trgu nećete promašiti.